Osječka metal grupa Kymera u duetu s Jadrankom Tzeetzah Stanić objavila je videospot, a ujedno i najavni singl ‘Red’, koji predstavlja uvod u novi album grupe pod nazivom ‘Craving The Unreachable’.

Za spot je zaslužan David Bagarić (Morbid Film Production), a pjesma je snimana u studiju Armageddon u Osijeku, kao i cijeli novi album koji će biti dostupan 27. listopada, objavljen pod izdavačkom kućom Miner Recordings.

Pjesmi se za mikrofonom pridružuje pjevačica Jadranka Tzeetzah Stanić (Superhammer, Elsewhere Shine i Creation Of Nothing), a naslovnicu je napravio Andrej Bartolović (All Things Rotten).

Kymeru su 2007. godine osnovali Ivica Šimunović i Krunoslav Perić. Bendu se ubrzo pridružuju Ivan Pripuzić kao vokal i bubnjar Saša Skeledžija. Već sljedeće godine objavljuju svoj prvi demo album. Inspiracija i želja za svirkom nije posustala pa tako Kymera intenzivno nastupa i snima nove skladbe koje su objedinjene 2011. godine na njihovom albumu prvijencu „Stillborn“, snimljenom u o osječkom Studiju Armageddon pod producentskom palicom Eldara Ibrahimovića.
Njihov rad prepoznala je i producentska kuća Miner Records koja 2013. pod svoje okrilje uzima bend i ponovno izdaje album „Stillborn“, ovog puta u redizajniranom izdanju. Nakon odličnog festivala u Zagrebu (Invasion From the East @KSET), mini turneje po Ruminjskoj, bend se zatvara u studio i počinje sa snimanjem drugog albuma, naziva “Craving the Unreachable”. U ljeto 2017. godine iz osobnih razloga bend napušta bubnjar Piper, i nakon par audicija pridružuje im se mlad i vrlo perspektivan bubnjar Tihomir Mor-Tiho.
Sadašnju postavu benda čine Ivan Pripuzić – Pripo (vokal), Ivica Šimunović – Škico (gitara), Krunoslav Perić – Kruno (bass gitara) i Tihomir Mor – Tiho (bubnjevi).

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE