Ljubitelji hip hop muzike od danas su bogatiji za još jedan odličan domaći album.

Bosanskoherceovački reper Frenkie je predstavio svoj jubilarni, deseti album „Manifest“ koji donosi jedanaest novih traka i dva video spota. Nakon što je prošle godine s „Dunyom“ napravio izlet u reggae vode, Frenkie se s „Manifestom“ vraća tvrdom i energičnom rep zvuku. Na albumu su okupljeni vhrunski producenti kao što su Indigo, Marko Gaćina, Fikret Hodžić, Goce Trpkov i Milan Žarić, a na pjesmama čujemo Frenkija koji reflektira, komentira jugonostalgiju  i naravno ono po čemu je poznat, propituje trenutačno stanje društva.

Tako pjesma „Identitet“ donosi kritiku današnjice stavljajući u fokus aktualne teme kao što su rat u Gazi, Ukrajinu, izbjegličku krizu i licemjerno ponašanje vlastodržaca prema istima. Frenkie zauzima jasan stav  te se zalaže za humanost, ljubav i poštovanje. Pjesma postavlja pitanje kako doći do samospoznaje i u vlastiti identitet ugraditi i sačuvati kulturno nasljeđe sredine iz koje potječemo.

„Stvarno sam ponosan na ovaj album i smatram da je ovo možda i moj najbolji materijal do sada. Album zrači jednu novu zrelost i mislim da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.  Osjećam da je sve kliknulo i leglo na svoje, i kao što kažem na prvoj pjesmi „I got my mojo back!“. Uživam dok slušam i radim ovu muziku, to je taj dobri stari hip hop“ – poručio je Frenkie.

Album „Manifest“ možete slušati na svim streaming servisima:
https://songwhip.com/frenkie2/manifest

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE