Kao što smo nedavno najavili, Tvornicu kulture ovaj tjedan čeka posebna poslastica. Koncertom koji će Đutko i Plodovi zemlje odsvirati u četvrtak, 28. ožujka 2024. godine u Tvornici kulture obilježit će pola desetljeća djelovanja benda, a na stageu će im se pridružiti i brojni glazbeni gosti.

Ususret ovom koncertu, razgovarali smo s Tomislavom Đudarićem, poznatijem kao Đutko. Đutko se publici predstavio u travnju 2019. godine singlom ”Karate”, a na Valentinovo sljedeće godine objavio je i svoje debitantsko studijsko izdanje ”Slušaj mala!”. Bio je to manifest inovativnog žanra agro popa, a oko sebe je ubrzo okupio i prateći bend Plodove zemlje koje danas čine Laura Tandarić, Irma Vicula Bulaja, Borna Jambrošić i Vlado Remeš. Prošle je godine objavio svoje drugo studijsko izdanje, album ”Šišaj majstore!” na kojemu je prezentirao nešto oštriji zvuk i bogatije aranžmane što mu je priskrbilo i titulu Rock zvijeri godine prema glasovima publike na portalu Sound Report.

Za sve oni koji do sada nisu imali prilike plesati u disko kolu, što bi ti rekao, tko su Đutko i njegovi plodovi zemlje?

Đutko i Plodovi Zemlje su agro pop bend koji radi narodne zabave i na njima maksimalno tambura. Kad se povede kolo, dobro je publici, a i bome i nama. Dođe točno ko nadrealno iskustvo.

Sprema se koncert u Tvornici, ima li neki “tizer” da približiš našoj publici što to možemo očekivati u četvrtak?

Može se očekivati veliko slavlje povodom pet godina agro popa kao žanra i našeg djelovanja. Kao što na svim slavljima bude, scenarij je sljedeći: masu uzvanika, bend na pozirnici u niskom startu, čaše se dižu, rakija se toči u potocima, gosti se penju na binu – opći delirijum.

Novi spot je vani, koje su prve reakcije? Odličan izbor iz arhiva ovih prostora, ako smijem primijetiti. 

Reakcije su odlične. Jako se ljudima sviđa. Arhiv su zapravo materijali s Youtube kanala Tv Loki. Jednog zanimljivog čovjeka iz Like koji desetljećima bilježi veselo i neveselo s područja Like. Drago mi je da ti se sviđa!

Šuška se o gostovanjima na koncertu, bi li nešto posebno izdvojio?

Goste bih najavio. To su sve moji prijatelji i kolege koji su surađivali na rađenju i snimanju albuma Šišaj majstore! Iznimna mi je čast što napokon stiže legendarni Saša iz TBF-a pod umjetničkim imenom Alejuandro Buendija, Klara Dolenčić moja frendica iz našeg sela Volodera, Ana Kovačić mitraljez na saksofonu, Leo Beslać najjači sintadžija usudio bi se reć’ i u ‘Rvata te na kraju šećer – moj kozmički brat Tandara!

Može par riječi o Jebotonu, i tvojoj novoj priči s njima? Što taj korak znači za tebe/bend?

Može. A nisam ja tražio Jeboton. On me našao. Kako je vrijeme prolazilo prvo je Laura uletila u Jeboton priču, pa se onda priključila bendu Irma koja je već bila dio Jeboton priče, pa su prošle godine Vlado i Borna sa svojim bendom From Another Mother uletili u Jeboton. Stao sam i zamislio se. Čekaj. Pa što ću ja uvijek bit crna ovca pa nešto po svome udarat. I eto ušao i ja u Jeboton priču. A znači da smo svi sad na maksimalnom okupu, da se družimo, zajebavamo, razmjenjujemo iskustva, međusobno si pomažemo. Daleko od toga da i prije toga nije bilo. Sad ćemo svirat i na Jeboton fešti. Razorili su sad nedavno u Boogaloo.

Kada očekujemo novi materijal iz studija, zna li se što?

Krenuo sam već s radom na trećem albumu. Trenutno se rokaju koncerti i tisuću drugih stvari, tako da ne znam točno kad će kretat izletavat. Ne mogu ni sebi obećat, a kamoli Vama! Hehe

Vidimo se svi u četvrtak 28.3. u Tvornici kulture na velikom slavlju!

Zahvaljujemo Đutku na razgovoru, a vas podsjećamo da povoljnije ulaznice po cijeni od 8 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 10 eura. Vidimo se na fešti!

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE