Jedini način na koji mogu militantno da se suprotstavim nihilizmu je da preduzmem etičku akciju u svom životu. Otud, razmisljanja, gde mogu usmeriti aktivnosti” – objašnjava admin, idejni začetnik grupe F O R F R E E H O R I S O N T E.

Milan Radosavljević, glazbeni aktivist i osnivač Miner Recordings, nastavlja:
Zahvaljujem se svima koji su banovali tekstove te su mi dali inspiraciju, ideju da zabranjene tekstove u grupi For Free Horizonte, prijateljski prebacim u knjigu. U našoj grupi se poštuje poznavanje, raznovrsnost u muzici, dobra reč, ne branimo jedni druge – rekli smo odavno ne ćutanju.

Sve što novinari iz ere SFRJ, svakodnevno hvale a mi osporavamo: Bijelo Dugme, Azra, Idoli, EKV, novi val, Laibach i drugi imali su podršku od vlasti, službi bezbednosti, oficira, drugova komunista.. Bez njihove podrške bilo bi sve drugacije.

Najboljih 100 rock albuma, koje na sva vrata zvone kao najbolja i nisu i nikada neće biti najbolja. Sve je namešteno, preuveličano. Mnogi bendovi su bačeni u stranu. Prednost je davana plagijatorima iz interesa.

Autori, koji su svojim tekstovima dali svoj doprinos: Dragan Barišić iz Pule, Dragan Baričević iz mesta Lun, Ivica Maslać iz Dubrovnika, Ante Cikoja iz Bjelovara, Robert Jovanović iz Rijeke, Miroslav Pajkić iz Švedske i Milan Radosavljević iz Švicarske.

 

Sada će ova fina mala knjiga od 300 stranica i 660 grama težine, otići pravim ljubiteljima rocka za par eura. Ideja za crtež, dolazi od Milana. Slika je delo, vrsnog underground autora Damira Pavića Septica, ljubitelja panka. Nikada se nije bavio hard rockom i heavy metalom, ali iz nekog razloga voleo je s nama sarađivati. Damir je preminuo 24.01.2024.godine, poslednji put objavljuje na svom fejsbuku profilu, crtež Horisonte. Dragulj na naslovnoj ne izgleda tako loše. zar ne? Zanimljiva koincidencija!

Možda je najbolji nacin završiti ovaj tekst: Sve je na tebi!

Datum objavljivanja: 2.02.2024
Format: 235 x 165
Težina: 660 grama
Stranica: 300
Tiraž: 200
Fotografije: crno bele
Tvrdi povez
Cijena: Rsd 3 000 / € 25.00
Izdavač: Miner Recordings
Teme: Rock, kolumne, recenzije, intervjui, izvestaji uz komentare članova grupe:
Music Borse XXX i For Free Horisonte

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE