Sinoć je Lika Kolorado održala promociju prvijenca koji je, sada je već jasno, osvojio sve koji su se našli na ovom fantastičnom događaju

Liku Kolorado sam prvi put imala prilike poslušati još ljetos u Orahovici na Ferragosto Jamu, te nešto kasnije na Hoomstocku, i moram priznati da su me osvojili na prvu! Ima nešto posebno u njima, neka zarazna energija koju šire tijekom nastupa.

Luka Antunac

Tako je bilo i na promociji njihova debitantskog albuma Smiješ zaurlat. Večer su započeli energičnom pjesmom Gas koja je ujedno i prva pjesma s albuma. Rame uz rame zasvirali su prve taktove. U početku su bili pomalo sramežljivi, „u svom filmu“, ali su se ubrzo oslobodili i zavladali KSET-om. Toliko su mi privukli pažnju da nisam obraćala pozornost na ništa drugo. No u jednom trenutku sam odvratila pogled i osvrnula se na publiku, ta slika me ugodno iznenadila. Vidjeti sva ta lica kako zdušno pjevaju gotovo svaku riječ svake pjesme ovog ne još tako poznatog benda, stvarno fantastičan doživljaj.

Luka Antunac

Uslijedile su ostale pjesme s albuma od kojih je Kralj izazvao potpuno oduševljenje! Tu se cijela publika uključila i zajedno s bendom otpjevala cijelu stvar. Osim pjesama s albuma Lika je odsvirala i jednu novu za koju su rekli kako se nadaju da će se naći na drugom albumu. Posljednja pjesma prije bisa na kojem su odsvirali Sigurno i Jelda, jelda bila je nostalgična Miris auta moje majke. Prije nego što su je zasvirali Filip se našalio da će auto uskoro postati njegov. Obratio se svojoj majci koja je bila u publici te poručio da je to sad sigurna stvar i ne može se predomisliti jer smo mu svi svjedoci. Iako je pjesma melankolična, kada je izvode uživo to je potpuno druga priča. Naime na jednom dijelu se Filip pridruži Pavletu na bubnjevima i to je moment koji mi je ostao urezan u pamćenju još od prvog nastupa. Kakva energija! To trebate svakako doživjeti!

Luka Antunac

Tijekom nastupa bend se u još nekoliko navrata obratio publici kako bi se svima zahvalili što su večeras ovdje i što ih podržavaju. Također su se zahvalili i ekipi iz HGF-a bez koje, kako kažu, ovo ništa ne bi bilo moguće. Sve u svemu bila je to zaista fantastična večer! Iako je koncert trajalo nepunih sat vremena, bio je to doživljaj za pamćenje.

Luka Antunac

Znate kako neki ljudi kažu da „ne vjeruju“ nekim glazbenicima jer jednostavno ostave dojam hladnoće i ravnodušnosti prilikom izvođenja pjesama. E pa ja mogu reći da je Lika Kolorado bend kojem vjerujem! Vjerujem im jer žive glazbu koju stvaraju, vidi se da je svaka pjesma, svaki odsvirani ton, svaka otpjevana riječ dio njih. Pa tako je slučaj i s cijelim albumom. U svakoj pjesmi nam se predaju u potpunosti, otkrivaju svoje istine, slabosti, strasti i sirove emocije. „Imaju viziju, imaju ono nešto. Ako to dobro iskoriste, mogu komotno biti rame uz rame nekim etabliranim bendovima domaće rock scene. Nestrpljivo čekamo još.“, napisao je naš Matej Vidranski u svojoj recenziji albuma.

Luka Antunac

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE