U najnovijem intervjuu u goste dovodimo beogradske repere iz sastava Slom/Tril. Što su nam rekli o svojim budućim projektima, odluci da se bave boom bap pravcom te mnogim drugim stvarima čitajte u nastavku.

Tko sve čini Slom/ Tril? Gdje i kada je nastao, i šta točno predstavlja?

Pa ovako kroz Tril se provlačilo nekoliko imena, ali na kraju smo ostali Vuk Kovačević The W i Aleksandar Jankovic Jankara kao MCijevi, tu je i Aleksa Stefanović GMCEE službeni beatmejker, ujedno jedan od osnivača ekipe Tril.

Tril je nastao u Beogradu 2014. Tril kao imenica predstavlja Istinu i realnost, kao što samo ime kaže True and real. Sama simbolika Trila asocira na suštinu. Street Life Of Music (Ulični život muzike) odnosno SLOM je ekipa koju smo osnovali naš pokojni drugar Mata i ja (Coa Mufljuz) 2012. godine i aktivno smo snimali, onda su se 2013. godine, nešto posle malo više od godinu dana pridružili Seuk i Heck, a nešto malo kasnije i Kza.

Trenutno smo Seuk, Heck, Kza i ja u SLOMu kao Mc-jevi, a tu je i Vujsan Dog kad je riječ o video montaži, što se tiče našeg daljeg rada spremamo Ep, ali ne možemo još da najavljujemo ništa, jer ima još dosta toga da se odradi, a dosta nas je pa je malo teže uklopiti se.
RIP Matija Lainović.

matija lainović

Koja je razlika izmedju SLOMA i Trilla?

Nema potrebe tražiti razlike medju nama jer smo svi mi jedna velika porodica, SLOMOTRIL

Vaš zadnji projekt je EP Fokus, kakvi su planovi za dalje?

Zadovoljni smo kako je projekt ispraćen, a trenutno se baziramo na solo projektima.
Od obe ekipe možete očekivati po jedan ep u narednom periodu.

U vrijeme kada je sve više moderan trap i noviji zvukovi vi ste odlučili isplivati sa jednim starim zvukom? Recite nam malo više o tome?

Prije svega boom bap je u nama i kroz taj pravac gledamo na svijet, hodamo boom bap, dišemo boom bap samim tim ga živimo, a snimamo to što živimo .Što se tiče ostalih muzičkih podloga, nismo ograničeni u slučaju da suština naše priče ostaje išta. Trep pravac je loše shvaćen u današnje vreme, razni motivi se forsiraju. Samo ime trap znači klopka – netko vidi tu klopku netko ne. Za trep ne treba neki skill, tako da možemo trepati bilo kad. Trep je gas, bumbep je emocija i nema tu šta više da se kaže.

tril i slom

Postoje li kada pričamo o svijetu glazbe uzori u vašim životima? Na čijim ste pjesmama odrastali?

Kada pričamo o uzorima bilo bi loše da imamo uzore, uzori smo sami sebi ali postoje ljudi koji su nam svojom muzikom dali želju da snimamo, a poslije i smjernice za dalje. Naravno počevši od našeg repa pa do stranog, odrasli smo na sličnoj ‘zici, od domaćeg repa ekipa LTDFM je pokrenula tu lavinu u nama, konkretno izdvajaju se par MC-jeva – Lekr & Smoke Mardeljano, a lekr nam je 2014 nabacio na fleš najjači mogući old skul počevši od (DITC, 7L&Estoric, Helta Skelta,Big L..itd)

Koliku važnost u vašem stvaralaštvu pridajete vremenu i mjestu u kojima ste odrastali?

Pa realno ima veliki značaj obzirom da smo odrasli u hudarama (Kotez,Miljakovac1), a oba kraja su podigla danas dosta znanih MCijeva (Ajs Nigrutin,Eufrat,LCC,Lekr (Biro),Stiven Drama)

Nastupate li uskoro, ako da, kada i gdje?

Dogovaramo datum sa splavom Mehanizam u Beogradu, planiramo promociju EP-a Fokus,
a do tad ćemo izbaciti još jedan spot sa jednim od gostiju sa istog ep-a.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE