Povodom nastupa na 14. INmusic festivalu, koji će se održati od 24. do 26. lipnja, razgovarali smo sa zanimljivom i talentiranom kantautoricom Billie Joan.

Splitska kantautorica Ivana Pezo, poznatija pod imenom Billie Joan, na sceni je već duže vrijeme, a 2013. kreće u samostalne vode. Poznata je po tome što pjesme stvara i pjeva na engleskom jeziku, a publika ju je pozitivno prihvatila u vrlo kratkom periodu. Debitantski album Barren Land objavila je 2017. godine, a kako zvuči uživo imamo priliku čuti na ovogodišnjem INmusic izdanju u utorak, 25. lipnja na Hidden stageu od 19:30 – 20:30h.

 

Pozdrav Ivana! Prvo da ti čestitam na ponovnom pridruživanju line-upu našega najvećeg domaćeg festivala. Jesi li očekivala da ćeš se vratiti na njegove pozornice?

Pozdrav! Priželjkivala jesam, pogotovo zbog lijepih iskustava od prošlog puta, no nisam očekivala iskreno. Zato me ugodno iznenadilo i veselim se.

Čuli smo da se veseliš nastupu grupe Garbage na INmusicu. Po čemu su ti oni posebni i koliko si spremna biti uporna da ih upoznaš tu večer i možda razmijeniš kakva iskustva ili razmišljanja o glazbi?

Slušala sam Garbage kao klinka i dojmili su me se žestinom i neposrednošću, pogotovo Shirley jer se toliko razlikovala od postavljenog standarda. Da budem najiskrenija, iako bi jako voljela, ne očekujem da ću imati tu čast jer znam kako je dobro organiziran sam INmusic i ne vjerujem da dopušta pretjerano bliske interakcije headlinera i publike, što je potpuno razumljivo kod tako velikih imena. No nastupam isti dan kad i oni i imam ih prilike napokon čuti uživo, što je samo po sebi super stvar. Doduše, razmišljam da im bacim svoj album na stage pa pogodim Butch Viga u glavu i time prouzrokujem takvo oštećenje da se on odluči producirati moj sljedeći album.

Prošlo je već neko vrijeme otkad se aktivno baviš glazbom na našoj sceni. Kako ti je surađivati s ljudima oko tebe, od izvođača do izdavačke kuće, vidjeli smo da si nedavno održala nekoliko nastupa, kakve dojmove vučeš s njih?

Još uvijek sam pod izdajničkim Juda Recordsom i ne planiram se micati, album je u pripremi, imala sam nešto nastupa, no 2018-ta je bila takva da nije dopuštala više stvari odjednom pa sam malo kalala. Bila sam nedavno u Kostajnici u „Rock Caffe-u“, gdje mi je dokazano da je najbolja ekipa na manjim mjestima, toliko su se trudili oko mene da bi čovik pomislio da je u pitanju Bob, a ne Billie.

Album “Barren Land” izdala si početkom 2017. godine. Jesi li zadovoljna kako se tvoja karijera i glazbeni stil razvijaju nakon njegovog objavljivanja?

„Barren Land“ smatram remek djelom koje se ne čuje na našim prostorima. Doslovno.

“Počastila” si publiku s nekoliko videospotova koji se nadovezuju na singlove sa prvog albuma. Planiraš li još koji singl objediniti videospotom?

Ubrzo izlazi Selfless, jedna od pjesama sa sljedećeg albuma, spot je više-manje gotov, saamo ja uvijek nađem nešto što se treba mijenjati, recimo, kamera mi uhvati prve bore. Jadan Dominik…

Očekuje li nas uskoro možda novi album, radiš li na novim materijalima?

Album je trebao izaći prošlo proljeće… pa smo pomaknuli na jesen…. pa na zimu… pa je došlo ovo proljeće, pa ljeto… i sad SIGURNO izlazi na jesen. Jadan Mile…

Kako ti izgleda raspored ovo ljeto? Čeka li te odmor nakon INmusic festivala ili te možemo još negdje poslušati?

Nema odmora, no nema ni nastupa dok se napokon ne pokrenem i izbacim nešto novo.

I za kraj, što bi rekla našim čitateljima (domaćim, a i stranim), zašto ovo ljeto trebaju posjetiti baš INmusic festival?

Zato što je najpopularniji nepopularni festival u Hrvatskoj.

 

Podsjetimo, The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, Johnny Marr, LP, Thievery Corporation, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Peter Bjorn and John, Skindred, samo su neka od velikih glazbenih imena u čijim će koncertima uživati publika INmusic festivala #14! Detaljnu satnicu možete pogledati na službenim stranicama INmusica.

INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. godine uz podršku OTP banke Hrvatska. Ograničeni kontingent jednodnevnih ulaznica u prodaji je putem službenog festivalskog webshopa. Jednodnevne ulaznice po cijeni od 449 kuna (+ troškovi transakcije) za prvi i drugi dan festivala te za treći dan 499 kuna (+ troškovi transakcije) mogu se kupiti isključivo putem službenog INmusicovog webshopa. U prodaji su i trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti u preko 140 poslovnica OTP banke Hrvatska, Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) te putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 549 kn (+ troškovi transakcije). Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE