Program Sviraj Stare u Vintage Industrial Baru, za svoje drugo izdanje, nam je pripremio kultni hrvatski rokenrol sastav Psihomodo Pop. Njih ne treba posebno predstavljati, momci su predstavnici punk rock scene “Novog vala” još od 1983. Još od ranih dana uvukli su se u srca ljudi svojom beskompromisnom svirkom pod utjecajem Ramonesa, zaraznim pjesmama, te odličnom interakcijom s publikom. Svirali su dvaput s Ramonesima, na koncertima u Zagrebu i Ljubljani, a njihova pjesma I’m in love with Gobac zaradila je status prvog video spota prikazanog na MTV-u, s područja bivše Jugoslavije. Prije koncerta, u Kavezu se mogla pogledati izložba koju su nam pripremili članovi benda.

Foto: Mladen Maričić

Foto: Mladen Maričić

Koncert je bio rasprodan tako da sam znao da nas očekuje wellness i poprilična gužva. Atmosfera se pomalo zagrijavala zahvaljujući odličnom izboru glazbe od strane DJ-a, a nakon pola sata od najavljenog početka, članovi benda popeli su se na stage, ovaj puta sa zamjenom na bubnju jer je Tigran imao nekih problema sa okom, pa ga je zamijenio Šparkin brat Igor koji je prije svirao u Pipsima. Koncert je počeo uvodnim instrumentalom koji izvode na, većinom, svakom koncertu. Nakon njega uslijedila je obrada pjesme Telegram Sam, po meni najbolja obrada ove pjesme koju sam čuo do sada. Kao što je bilo i najavljeno, sviraju samo prva dva albuma, Godina Zmaja i Sexy Magazin,  pa su tako uslijedile pjesme Nema nje i Kad sam imao 16. Psihomodo Pop je bend koji je odlično usviran, zvuk im je bio odlično izbalansiran na svakom njihovom koncertu na kojem sam bio, pa tako i na ovom. Između pjesama Gobac je pričao svakakve anegdote i njima zabavljao publiku. Bilo je tu i ambicioznih fanova, pa se jedna mlada dama popela na stage, dok ju redar nije spustio natrag. Ne postoji neka pjesma koju bih izdvojio, jer  sve pjesme s ta dva albuma su apsolutni hitovi. Mogla se tako čuti i Ja sam, Trotl Boy, Bomba i sve ostale pjesme, od kojih mi posebno mjesto zauzima Rano jutro, obrada pjesme Sunday Morning od Lou Reed-a.

Foto: Mladen Maričić

Foto: Mladen Maričić

Od „laganica“ do žešćih punk pjesama, Psihomodo nam je nostalgično prikazao svoju raznolikost u počecima. Bend je bio odlično povezan sa publikom, te se vidjelo na njima da su uživali u koncertu, i na tih malo manje od dva sata, koliko je koncert trajao, vratili nas u neka bolja vremena hrvatske glazbe.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE