Gotovo uvijek nekad u veljači pred svoj rođendan najdugotrajniji aktivni beograski ska bend Samostalni Referenti nas obraduje novom pjesmom i spotom. Pa tako i nakon nešto više od godinu dana su objavili novi spot i pjesmu „Vlast i opozicija“.

Jedan su od bendova koji se ne libe dirati u osinje gnijezdo, pa tako nakon pjesme „Diktator“, zbog koje su bili zabranjivani na radio stanicama širom Srbije i ovaj put su se poigrali sličnom tematikom.

Naravno, opet s istim očekivanjem. „Ovo je pjesma koja je nastala kao plod decenijskog prolaženja kroz ista sranja. Ista obećanja od političara. Obećanja da će se živjeti bolje, da će se uraditi ovo ili ono, a ustvari se ništa ne mijenja. Kao što tekst i kaže, loši glumci, maske na pozornici laži… I to je suština… Kapiramo da su svi oni u nekakvim dilovima i kombinacijama. Niko za 20 godina nije osuđen za neke malverzacije, ili ako jeste to su smiješne kazne. Koliko pjesma govori o vlasti, toliko govori i o opoziciji” – rekli su za naš portal članovi benda Samostalni referenti.

Članovi Samostalnih referenata su rekli da se radi o praksi izbacivanja singla pred rođendanski koncert, no svejedno se nadaju da narod neće ostati još dugo indolentan te da će zvuci pjesme “Vlast i opozicija” doprijeti do ljudi.

Za muziku i tekst su zaduženi bili članovi benda, a pjesma je snimana u studiju “Mašina 23”. Zanimljiv dizajn ovog spota je radio Branko Rosić koji se igrao bojama, pa se kroz pjesmu i spot može zaključiti da je situacija mnogo crnja od roze boje koja je poslužila kao podloga u spotu.

Samostalne referente očekuju dva rođendanska koncerta: 9.veljače u Beogradu u prostorijama KST-a (Kluba Studenata Tehnike) po cijeni od 500 dinara (oko 30 kuna) i 10.veljače u Novom Sadu u Gerila Baru za svega 300 dinara (oko 20 kuna). Ulaznice se nalaze u pretprodaji  u spomenutim klubovima. Na oba koncerta će kao gosti nastupiti bend Josip A Lisac.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE