55 emisija, 147 volontera (studenata), objektivno i nepristrano izvještavanje sa svih područja sporta, aktualnosti, kulture, umjetnosti i svega što ide uz to. Sve to bi ubrzo moglo nestati te zagrebački Radio Student traži pomoć.

31. listopada 1996. s emitiranjem je krenuo Radio Student, tada jedina studentska radio postaja u Zagrebu. Bila je to pionirska odluka da s emitiranjem počne radio kojim upravljaju isključivo studenti koji imaju zajedničku strast- zvuk i informaciju“, stoji u kratkom priopćenju Radio Studenta povodom novootvorene crowdfunding kampanje Nek’ se daleko čuje.

Naime, stvar je u tome da se nakon toliko godina rada i truda Radio Student mora prebacivati na novi odašiljač. Ukoliko to ne naprave, bit će primorani prekinuti s emitiranjem. 21 godinu star odašiljač jednostavno više nije toliko izdržljiv te ga se mora zamijeniti novim kako bi krasio krov zgrade Fakulteta političkih znanosti, gdje je Radio od samih početaka do danas smješten.

21. godinu proslavit ćemo na jednako starom odašiljaču jer je novi nenadano otišao u ropotarnicu prošlosti. Da i mi ne bismo završili tamo, moramo kupiti novi odašiljač jer iako 21 godina za čovjeka znači mladost, za tehniku znači- starost. A starost za nas znači jedna velika, kontinuirana rupa u eteru na kojoj je stanovao Radio Student. Kako bi izbjegli tu rupu u eteru, i postali još jedan mrtvi medij u Hrvatskoj, započeli smo crowdfunding kampanju za kupnju novog odašiljača. Potrebno nam je vrtoglavo visokih 60 tisuća kuna, a kako se taj iznos ne uklapa u naš studentski budžet, obraćamo se vama – našoj vjernoj publici.“, nadodaju iz Radija.

Kampanju možete podržati na poveznici OVDJE te nastaviti pisati jednu lijepu studentsku povijest.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE