27. listopada Miki Solus glazbeno – studijsku trilogiju će zaokružiti albumom “Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama” u izdanju Croatia Recordsa!

Ovaj talent za pizdarije, Johnnyev ubojica i muzičar sumnjive kvalitete kojeg vole djeca i penzioneri patentirao je rep na klaviru i harmonici, a s novim albumom otisnuo se i put pitkijih melodija.

Kratak je put od lo-fi punk folk izričaja preko repanja za klavirom uz cajon do zabavnih pop melodija, no Miki je svestran i osebujan pa tako na albumu Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama kombinira elemente raznih glazbenih stilova: od drum’n’bassa preko retro šlagera sve do polke. Uz klavir i harmoniku koji dominiraju u zvučnoj slici, album obilježava zvuk saksofona i karakteristični Solusovi tekstovi.

Na albumu se nalaze pjesme koje je Miki kontinuirano objavljivao posljednje dvije godine – Život je palačinka, Rep na harmonici, Lastavice (feat. Lucija Šerbedžija) i Ožujak samo su neki od hitova na albumu koji su producirali Mark Mrakovčić i Dimitrij Petrović.
U Mikijevom bendu dogodile su se neke rotacije, bubanj je zamijenio cajon,  a saksofon je postao standardni dio live nastupa. Novi muzičari u bendu su Karlo Mrkša i Branimir Norac (sax) dok je na basu standardno odličan Frane Visković. Ova četvorka uigrava se već godinu dana i spremna je da na zagrebačkom koncertu pomete sve sa sobom u furioznoj kombinaciji gipsy jazza, rapa, swing i punka. Po Mikijevim riječima, ovo mu je najbolja postava benda u karijeri koju biste svakako trebali čuti uživo.

Na albumu će se naći deset pjesama:

  1. Rep na harmonici
  2. Talent za pizdarije
  3. Zlatan Ibrahimović
  4. Život je palačinka
  5. Ožujak
  6. Talent show
  7. Lastavice (feat. Lucija Šerbedžija)
  8. Bugi vugi
  9. Penzioneri
  10. Sladoled na plaži

 

“Sladoled na plaži”

“Ožujak”

“Lastavice”

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE