Zagrebačka grupa K’o Zmaj objavila je novu pjesmu, popraćenu debitantskim videospotom grupe, pod nazivom ‘Problem’.

Za spot je zaslužan Goran Horvatinec (SkyLens Studio), a za mix i master Zoran Švigir u studiju Šišmiš.

K’o Zmaj je po pitanju muzike eklektičan, a po pitanju stava angažirani rock bend teške poezije s povremenom zajebancijom. Jedna od ključnih karakteristika su lyricsi koji često ulaze u domenu socijalno osjetljive tematike, okrenuti su čovjeku, a generalno nastoje pokriti što širi spektar ljudskih stremljenja. Iz tog razloga, bend nastoji obojati pjesme u što više žanrova, da bi ih tako dočarali što je moguće atmosferno preciznije i uvjerljivije.

Zbog širokog dijapazona žanrova i utjecaja, nastup zna zvučati kao jukebox na shuffle opciji, ali kako su tu gitare, bas i bubnjevi – sve se vrti oko podžanrova rock muzike. Crtu folka u pojedinim pjesmama dočarava nama karakteristična flauta koja također pridodaje gore spomenutoj sveopćoj raznovrsnosti. Premda su pjesme raznovrsne neka ih spona, razumu nedokučiva i nevidljiva, drži na okupu tako da u cjelini sve ima smisla.

S odsviranih preko 30 gaža po raznim paletama i pozornicama, K’o Zmaj nastoji izraziti svoje autorsko srce i kod slučajnih prolaznika, kao i kod prolaznika namjernika oživiti duh, priuštiti osjećaj postojanja, sreću, ushit i potaknuti poneko dublje promišljanje o svijetu, univerzumu i svemu između.

2015. objavili su album prvijenac Preko obzora, sniman u Velikoj Gorici, a producirao je Zoran Švigir. Za tekstove je zaslužan Ozren Jurić, kao i za glazbu uz sam bend.

Članovi grupe K’o Zmaj su:

Ozren Jurić – vokal, akustična gitara
Goran Lenac – flauta, gitara, vokal
Darko Fras – bubnjevi
Tomislav Grabar – bass
Martin Tisanić – gitara
Eldar Keskin – gitara

Pratite rad grupe na njihovoj Facebook stranici, kao i na Bandcampu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE