Poslije intervjua sa ekipom iz Aristokrat Muzika, novi intervju u žanru hip-hopa donosimo vam ovoga puta sa srpskim reperom Bvanom.

 

Čelično Mudo izletelo’ je prije više od pola godina, kako si zadovoljan odzivom i reakcijom publike na projekat?

Prilično sam zadovoljan. Ljudi su uglavnom imali pozitivne reakcije na album. Kažu da je zreliji od prethodnih, a ja sam u fazonu – ovo mi je najbolji album do sada. Vrteo se na radijima, televizijama, rokalo se na raznim festivalima. Odrađene su promocije u Beogradu i Novom Sadu, a od nove godine biće promocija po Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. E da, umalo da zaboravim najbitnije, izašao je pre mesec dana i dupli vinil za švajcarsku izdavačku kuću Insane Catz Records koji možete poručiti na info@insanecatzrecords.com. Album je takođe dobio i svoje rizle zahvaljujući Smokers Excellence—u i Ziggi—ju. Pozdrav za njih.

Što se događa s projektom Remek Belo, postoje li naznake da će uskoro ugledati svjetlost dana?

Taj album je skoro gotov i u tom stadijumu je više od pet godina, ali sve je moguće, možda izađe sutra, a možda za još pet godina, niko to ne zna.

Možeš li nam reći kako je došlo do suradnje sa Jah Billahom i možemo li očekivati još neku vašu kolaboraciju u skorije vrijeme?

Povezali smo se preko interneta i prilično se brzo skontali te uradili remix Velkam tu džigi taun epa. Jah Billah je car veliki tako da je veoma moguće da ćemo ponovo sarađivati.

Slijedi pitanje koje smo već postavili Rimskom u nedavnom intervjuu s njim, a sada nas odgovor na isto zanima i od tebe ; U zadnje vrijeme dosta je popularan trend da totalno anonimni izvođači plaćaju poznatijim reperima gostovanje na pjesmama, bi li ti kao već podosta afirmirani artist pristao na takvu ponudu i jesi li ih imao do sada?

U suštini izbegavam takve akcije. Volim da radim isključivo sa ljudima koje poznajem ili cenim.

Svi koji prate tvoj rad mogli su primijetiti da si u posljednje 3-4 godine jako aktivan, počevši od suradnji sa Kandžijom i Mikrijem, preko pjesama sa bendom pa sve do 2 najnovija već pomenuta projekta. Što je iduće što nam sprema Bvana Herbalajzer?

Imam nekoliko projekata koji su u izradi kao npr novi album sa Mikrijem, album sa Liderom, a krenuo sam polako da se pripremam i za novi solo.

Već dugo si na sceni pa će tvoj odgovor na ovo pitanje zasigurno biti mjerodavan, a ono što nas zanima je smatraš li da je scena na Balkanu napredovala što se kvalitete i raznovrsnosti glazbe tiče naspram 10,15 godina ranije?

Napredovala je sigurno jer je scena mnogo veća nego što je bila i to do te mere da se spojila sa mejnstrimom. Šo se kvaliteta tiče naravno da je napredovao jer kako je sve više repera sve je tesnije te se lestvica diže sve više iz godine u godinu.

Šta se sluša ovih dana kod tebe. Neka preporuka?

Ovih dana se vrti novi Kandžijin album, Zad agolotov, Burkeov, Prti bee geeov, Liderov i Repetitorov. I Tiborovi EPovi.

Mogli smo čuti, a i da vidjeti da dosta surađujes s reperima iz Hrvatske, stoga smo uvjereni i da pratiš regionalnu hip-hop scenu, postoje li mlada imena koja bi izdvojio kada se priča o kvalitetnim artistima?

Ovi mlađani iz prethodnog pitanja zatim drill, cyam, pendrek, grashoper, mardeljano… garant sam zaboravio nekog al nek ne zameri.

Nastupaš li uskoro – ako da, kada i gdje?

Ja mislim da sam do februara libero šo se nastupa tiče a od tada idemo regionalno.

I za kraj – poruka za naše čitatelje i tvoje slušatelje?

Mir braćo i sestre.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE