Pink Floyd naziv je koje odavno prevazilazi okvire glazbe i doseže same granice općepoznate pop kulture. Engleski bend, kojeg se podjednako može svrstati i u progresivni i u psihodelični rock, jedan je od najvećih glazbenih brendova u povijesti, a Zagreb se može podićiti činjenicom da će ga u utorak, 31. svibnja, svojim nastupom podariti jedini član bend od samih početaka, daleke 1965. godine, do danas, a radi se o bubnjaru Nicku Masonu.

I upravo je taj Nick Mason prije nekoliko godina odlučio okupiti skupinu iskusnih glazbenika u svoj prateći bend pod nazivom Nick Mason’s Saucerful of Secrets, posvećen izvođenju najranijih izdanja grupe. Njegova je želja bila staviti radove prije eponimnog albuma The Dark Side of the Moon iz 1973. u fokus, budući da su mnogi poklonici grupe tada počeli aktivno pratiti Pink Floyd, a sudeći prema interesu publike, ta je želja naišla na plodno tlo među koncertnom publikom. Sam naziv grupe ime duguje drugom albumu Floyda, Saucerful of Secrets iz 1968. godine. Povod ovog koncerta je turneja The Echoes, koja pak ime duguje eponimnoj pjesmi grupe s albuma Meddle iz 1971. Napomenimo i da je Nick Mason za ovaj projekt dobio blagoslov Watersa i Gilmourea koji također u svojim nastupima kombiniraju solo i pjesme grupe, ali s pretežitim naglaskom na spomenuti The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here iz 1975., Animals iz 1977. te The Wall iz 1979.

Za razliku od drugih osnivača grupe, Syda Barretta koji ju je napustio 1968. (umro 2006.), Rogera Watersa kojeg je ista sudbina snašla 1985. te Richarda Wrighta, koji je preminuo 2008., Nick Mason je jedina konstanta Pink Floyda što se tiče postave. Napomenimo i da je David Gilmour prijem u grupu zaslužio nakon odlaska Barretta.

Ujedno je ovo važno za sve koji žele kompletirati puzlu zvanu Pink Floyd unutar svog koncertnog iskustva, nakon što je Roger Waters održao koncert u zagrebačkoj Areni 2018. i na Poljudu 2013. godine, dok je David Gilmour nastupio u pulskoj Areni 2015. godine, barem što se tiče recentnijih koncerata.

Ulaznice za koncert Nick Mason’s Saucerful of Secrets dostupne su putem službenog INmusic festivalskog webshopa te u Dirty Old Shopu (Tratinska 18). Svi vlasnici prethodno kupljenih ulaznica za INmusic festival #15 mogu ostvariti 10% popusta na ulaznicu za koncert Nick Mason’s Saucerful of Secrets putem e-mail zahtjeva na tickets@inmusicfestival.com do isteka zaliha. Za sve ostale informacije, posjetite službeni Facebook događaj.Ovaj događaj održava se pod okriljem organizacije INmusic festivala, koji se ove godine, podsjetimo, održava na Jarunskom Otoku Mladeži od 20. do 23. lipnja.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE