Talentirana Maja Posavec, mlada kantautorica, glumica i umjetnica, objavila je prvi samostalni album naziva “Kada ne bih imala strah”, kojeg je predstavila jučer na tajnoj promociji za najbliže prijatelje i predstavnike medija. Gotovo osam godina radila je na 12 autorskih pjesama kojima slušatelju daje pozivnicu u svoj intiman svijet.

“Bilo je izazovno skupiti pjesme koje su nastajale u raznim fazama na jedan cjeloviti skup. Otpočetka sam ovaj album zamišljala kao eklektičan spoj glazbenih stilova s kojima sam se igrala na raznim mjestima, od benda Detour do kazališta. Kada me netko pita kojom vrstom glazbe se baviš, uvijek kažem pop. Ali moram priznati da na ovom albumu ima momenta koji odmiču od njega. I to sam ja u ovom trenutku. Malo odmaknuta.” – to su riječi kojima Maja Posavec opisuje svoj album prvijenac. Maja je autorica svih pjesama, osim pjesme “Mediteranska” čiji je tekst nastao po pjesmi “Između dva krika” Enisa Kiševića.

Kako bi spojila razne faze i stilove surađivala je s glazbenicima i producentima koji su joj pomogli zaokružiti zvučnu sliku kakvu je zamislila. “To su producent i glazbenik Tomislav Franjo Šušak s kojim sam surađivala na Budi jak i Dok Držiš Me Za Ruku. Zatim pijanist i dirigent Karlo Hubak koji je napravio klavirske aranžmane za Nećemo se naći i Tiho, a s kojim sam surađivala i na pjesmi Pijani Pilot s Detourovog albuma A što ak ja. I naravno tu je moj prateći bend Damir Mihaljević, Vinja Marino i Ivan Kapec koji su sa mnom odsvirali većinu pjesma.” – detaljnije je objasnila Maja. Također spominje da je Višeslav Laboš, producent kazališne glazbe, bio idealan odabir za produkciju njezinog albuma.

Dizajn i omot albuma radila je dizajnerica Iva Canki koja je u suradnji s Majom složila knjižicu od Majinih kolaža, tekstova, črčkarija koje Maja opisuje kao: “Slike i pjesme govore same za sebe i ja sam presretna da su ove pjesme napokon slobodne da govore za sebe, a da ja mogu osluškivati one koje dolaze.”

Za sve znatiželjne i ljubitelje Majine glazbe, službena, velika promocija albuma bit će održana 9. svibnja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE