Sinoć smo bili u zagrebačkom Saxu gdje je Maja Posavec nastupila sa svojim bendom te nas svojom izvedbom odvela u neki drugi svijet.

Mislim na tebe, sasvim slučajno puštam da se događa nepredvidivo.“ Nošeni laganim stigovima pjesme Dlan o dlan od samog početka koncerta bili smo polako uvučeni u Majin svijet – svijet igre, svijet bajki! Kao i svakoga puta do sada, Maji je sinoć ponovno pošlo za rukom da nam se svojom jednostavnošću uvuče pod kožu te nam kroz svoje pjesme ispriča priče koje su, eto, nekada sanjive, a ponekad i tužne. No, kada razmislim, svaka priča, svaka pjesma, svaka bajka ima svoju tužnu i sretnu stranu, pa tako i njezina…

Foto: Lea Brečak

Kao i svaka princeza, Maja je sinoć bila okružena svojim hrabrim vitezovima, članovima benda Hotel kojeg čine Ivan Kapec na gitari, Damir Mihaljević na bubnjevima, Marino Vinja na bas gitari te Franjo Klinar na klavijaturama. Dečke moram, naravno, odmah pohvaliti jer njihovu suradnju s Majom pratim još od promocije prvijenca koja se odigrala u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog i moram priznati da svaki nastup odrade profesionalno i, što je najbitnije, s dušom. Unose samo ono najbolje od sebe u ovu priču, upotpunjuju je i rezultat je jednostavno fenomenalan.

Zato sam se sinoć pomalo iznenadila kada sam vidjela da je odaziv publike bio veoma slab. Naime, kada se prisjetim prijašnjih nastupa, broj ljudi u publici je bio sasvim solidan, ako ne i iznenađujuće velik. No, to sinoć nažalost nije bio slučaj. Bilo kako bilo, vjerujem da Majina glazba zaslužuje svu pažnju koju može dobiti i da je zaista vrijedna slušanja. Nadam se da će s vremenom sve doći na svoje te da će i ostali znati prepoznati njezinu vrijednost.

Foto: Lea Brečak

Bog svemir, Prazan hod, Dječak, My song, Trnoružica, Kada ne bi imao strah, Između nas je šum, Taj vlak, Mediteranska, Znaš li ti, Daleko, Juha, Budi jak te Pijani pilot samo su neke od pjesma koje smo mogli sinoć poslušati. Od dvije nove pjesme koje su nam izveli, Fanny bunny je doživjela bolju reakciju publike, a i meni je osobno bolje sjela te jedva čekam da bude objavljena kako bih je ponovno mogla poslušati. Radi o jednoj vedroj, zaigranoj pjesmi zavodljiva ritma. Također, kada sam već spomenula objavljivanje, Maja je najavila skori izlazak novog spota u kojem glavne uloge imaju njezini vitezovi iz Hotela. Majo, s nestrpljenjem ga očekujemo.

I tako, pod okriljem zavodljivih zvuka večeri se bližio kraj. Nakon bisa, Maja nam se zahvalila što smo došli na nastup te se zajedno sa dečkima naklonila publici. Bio je to jedan od onih kazališnih naklona, a takav je uslijedio i aplauz – dugotrajan i glasan! Bravo Majo, bravo Hotel!

Cijelu galeriju s koncerta možete pogledati OVDJE.

Foto: Lea Brečak

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE