Klub Močvara u suradnji s Red Rocket Stylom i Wolfbad Squadom na sam početak ožujka (četvrtak, 1.3.) dovodi nam misteriozni ambijentalni duo iz Ithace (New York) Timber Rattle.

Uz američki dvojac imat ćemo priliku čuti još dva izvođača, Vedrana Živkovića te Filip Toplek & Nikola Švenda.

Timber Rattle je bend koji ne možete pronaći na Facebook stranicama, a i YouTube je podosta “škrt” što se tiče njihove glazbe. No, ukoliko posjetite njihovu bandcamp stranicu tamo možete pronaći njihove studijske albume te ih skinuti po cijeni koju sami odaberete.
Radi se o bendu koji polagano i strpljivo gradi ambijentalno pastoralnu atmosferu protkanu raznim psihodeličnim kolažima. Svoje albume snimaju u šumskim kolibama što dodatno stvara magičnu aureolu benda. Kako sami članovi benda navode, za njih je glazba na prvom mjestu, dok su im tekstovi o životu, smrti, magiji i ritualima samo sporedni, no svakako da i oni daju posebnu dimenziju u priči o glazbenoj magiji Timber Rattlea. Svoji posljednji studijski album The Clearing, bend izdaje 2016. godine.

Bandcamp: https://timberrattle.bandcamp.com/album/the-clearing

Vedran Živković već je dobro poznat zagrebačkoj publici jer se radi o članu kultnih, sada umirovljenih, Mokrih Gljiva. Trenutno je aktivan u noise/psych bendu Nemeček koji je zagrebačka publika također imala priliku čuti. Tambura mu je česti glazbeni izričaj iz koje izvlači glasne, balkansko orijentirane psihodelične poslastice.

Bandcamp: https://vedranivkovi.bandcamp.com/

A po prvi puta ćemo čuti i zanimljiv duo u obliku Filipa Topleka te Nikole Švende. Ovaj duo iz Čakovca također bi već trebao biti poznat ljubiteljima tradicionalne psihodelične glazbe. Toplek je gitarist sastava Daliborovo Granje koje smo imali priliku čuti u Močvari na tzv. Međimurskom psihodelijama od prije par tjedana, dok je Švendino umijeće sviranje bubnjeva/djembi široko poznato hrvatskoj publici te ljubiteljima orijentalne glazbe. Nikola švenda je također član nekadašnjih Mokrih Gljiva, a trenutno je aktivan u bendovima Zagušljivi Dim te Kamene Babe.

U svom premijernom nastupu u Močvari, Filip će svirati Oud (tradicionalni arapski žičani instrument) dok će Švenda proizvoditi bliskoistočne ritmove na djembama, dafu i tarabuku.

Vrata Močvare se otvaraju u 20 sati, a cijena ulaznice će iznositi 35 kuna. Početak koncerta predviđen je u 21 sat.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE