Nakon malo više od dvije godine i konceta u KSET-u 13. srpnja 2022., turski psihodelični trio Lalalar vraća se u Zagreb napraviti još jedan koncert za pamćenje, a datum ovog druženja u Zagrebu je 2. listopad (sutradan su u Beogradskoj Zappa Bazi) u zagrebačkom Vintageu.

Lalalar je osnovan 2019. u Istanbulu i može se reći da im je život i svakodnevnica u tom megalopolisu, pogotovo u Erdoganovo doba, glavni izvor inspiracije. U svom neobičnom glabenom izričaj nude nostalgiju iz budućnosti kroz zarazne bas linije, višeslojnu elektroniku, koketne gitare i vješto probrane motive iz bogatog arhiva rodne im Anatolije. Njihova glazba je glasna, ideološka i puna energije, savršena za plesni podij. Drugim riječima, “stvaraju muziku koja vas tjera na razmišljanje dok plešete.”
U svojih pet godina postojanja, osim što su poznati po intenzivnom “touranju”, izbacili su dva albuma, oba za švicarski underground label Les Disques Bongo Joe. Posljednjih od njih, “En Kötü Iyi Olur”, svjetlo dana je ugledao u rujnu prošle godine i ovom će prilikom biti promoviran u Vintage Industrial Baru.
Ako volite bendove kao što su Gaye Su Akyol, Altın Gün ili Yin Yin, onda Lalalar naprosto ne smijete propustiti.

Early bird ulaznice po cijeni od 19 eura mogu se kupiti preko Hangtime ticketinga, a nakon toga će im pretprodajna cijena biti 23 eura. Na dan će koštati 26 eura.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE