Naziv albuma: Nadam se da ovo nije kraj

Izdavač: Više-manje Zauvijek

Datum izdanja: 27. travanj 2017.

Producenti: Ivan Lulić, Damjan Blažun, Dino Seferović

Žanr: dream pop, psychedelic pop/rock

Trajanje: 09:58

Broj pjesama: 3

 

Nakon dva single izdanja pjesama ”Sjećanja” (iz 2015.), te ”Nakon Svega” (iz 2016.), zagrebački Luul, točnije alter ego Ivana Lulića, izdaje svoj prvi debantski EP s tri pjesme: ”Ovo je kraj”, ”Dan za danom” te ”Ovo nije kraj”. Već na prvo slušanje te tri pjesme, može se reći da je ovo jedan kratki konceptualni EP u kojem se vrti tematika ”kraja”, točnije kraja neke određene faze u životu, bilo to ljubavne, obiteljske, ili neke sasvim treće faze.

Već u prvoj pjesmi, točnije instrumentalu, ”Ovo je kraj”, osjetio sam atmosferu kakvu bi Placebo napravio u svojim pjesmama – prštajuće gitare koje se isprepliću zajedno s basom i bubnjevima, te stvaranje baš dreamy atmosferu. Središnja pjesma EP-a, ”Dan za danom”, savršeno bi sjela negdje između redova pjesama na novom albumu Mayalesa, ”Simbol za Sunce” (ili možda kao neki dobar B-side). Tu se već može vidjeti neka povezanost između Luula i Mayalesa, i to u obliku tog famoznog dream popa/psychedelic rocka. Mayales bi tu onda bio domaći mainstream tog žanra, a Luul bi ipak ostao kao underground dragulj koji treba dobro potražiti. Album završava s ”Ovo nije kraj”, a sve što se može napisati o ovoj pjesmi je isto kao i Dan za danom – savršen dream pop.

Ovaj EP je definitivno jedan od boljih koje sam preslušao u zadnje vrijeme. Ivan Lulić odličan je mladi kantautor i vjerujem da je ovo početak jednog odličnog glazbenog putovanja. Topla preporuka!

 

  1. Ovo je kraj
  2. Dan za danom
  3. Ovo nije kraj
85%
85%
  • 8.5
  • User Ratings (0 Votes)
    0
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE