Nakon vlastite reinkarnacije i uspješnih obračuna sa strahovima, izazovima, dilemama i čežnjom, Tomislav Đudarić poznatiji kao Đutko pronašao se na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Tamo gdje se nalaze dobro raspoloženje, zabava i autentičnost, Đutko i njegov prateći bend Plodovi Zemlje proveli su vrijeme i ovjekovječili zbirku novih pjesama, album pod nazivom “Šišaj majstore!


Nakon debitantskog albuma “Slušaj mala!”, na kojem Đudarić uspijeva podčiniti vlastite demone kanalizirajući ih kroz određenu mirniju muzičku formu, drugi studijski album definitivno odmiče tom zvuku i takvoj zvučnoj estetici, pa tako djeluje sirovije, oštrije i glasnije, kao neka vrsta narodskog karnevala koji mirnim nedjeljnim poslijepodnevnom prolazi kroz grad. Festival je to koji će nakon kapljice ili dvije probuditi duh fašnika te u pojedincu stvoriti pobudu da krene u akciju glavom bez obzira, ne osvrčući se na ono što je
bilo.

Kako to Đutko sam navodi, njegove inačice – agro, etno i turbo, novim se albumom mogu predmetnuti pojmu rock muzika, dok se u tekstualnom pogledu Đudarić ovaj put obračunava s motivacijom za djelovanje i rješavanje stvari, prihvaćanjem, suosjećanjem prema bliskim ljudima te združivanjem naroda plešući sinkronizirano u krug.

 

Đutko i Plodovi Zemlje:

Tomislav Đudarić – vokal, gitara, sintisajzer
Vlado Remeš – gitara, prateći vokali
Borna Jambrošić – bas gitara, prateći vokali
Laura Tandarić – bubanj, prateći vokali
Irma Bulaja – violina, vokal
+
Saša Antić (Alejuandro Buendija) – Rap (06)
Klara Dolenčić – vokal (04, 06)
Sara Velić Horvat – prateći vokal (07, 08)
Ana Kovačić – sax (06)
Leo Beslać – sintisajzer (08, 09)
Marin Tandara – sintisajzer (07)
Marko First – gajde (09)

Snimanje, miks i master – Josip Braco Kepe Karabaja
Studio – Schnell rock – Voloder (Donji Krivaj)

Ilustracija naslovnice albuma – Laura Stojkoski
Dizajn – Hrvoje Dešić

Hvala Ljupki Dimitrovskoj, Klapi Intrade, Dnevnjaku, Zlatnim dečkima i Viliamu Vojvodiću na inspiraciji za pojedine tekstove!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE