Ovaj četvrtak, 13.10., imali smo priliku uživati u žestokoj svirci najpoznatijeg mišićavog plemena na ovim prostorima. Muscle Tribe of Danger and Excellence ukazao se na pozornici Vintage Industrial Bara nakon pauze od neke dvije godine. No kada je Šimek pitao publiku koliko je prošlo, jedini zapravo točan odgovor bio je “predugo”. Pokazatelj ovoga je bio i gotovo popunjen kapacitet VIB-a. Iako koncert nije bio rasprodan, čini se kako ga je od toga dijelilo svega nekoliko ulaznica. I sam se bend na ovo osvrnuo više puta tijekom koncerta, uz mnogo ljubavi za stare i nove fanove.

Stari kaos i nove stvari

Nekoliko dana prije koncerta, bend je objavio novi EP “Call If You Need Anything Else” kojeg smo imali priliku čuti kroz koncert. Jedina zamjerka koju ovdje možemo imati je ukupno trajanje EP-a. Bend je došao odlično pripremljen te započeo snažno uz veselu “Cooking By The Book“, nakon čega nije prošlo puno prije nego smo čuli prvu novu stvar “Advice“. Kasnije ćemo čuti i “Yes, It’s a Bone” i “Got It?” koje su se odlično uklopile u postojeći repertoar benda. Moglo bi se reći kako nastavljaju odražavati karakteristični MTDE zvuk i specifični vokal Šimeka. Zanimljivo opažanje koje sam čuo tijekom koncerta usporedba je Šimeka s Eddie Vedderom. Iako osobno tu poveznicu nisam ranije uočio, shvaćam kako bi ih netko mogao povezati s obzirom da obojica pokazuju izuzetnu kontrolu u melodičnim i agresivnijim dijelovima izvedbe koji se često isprepliću u pjesmama. S druge strane, možemo reći da oba frontmana imaju prepoznatljivu boju glasa i laku prepoznatljivost.

Već nakon par pjesama je centar ispred pozornice postao rezerviran za šutku koja se tijekom hitova poput “Lumberjack or Fisherman” i “Rosemary’s Got a Crush”. Rosemary, kao i “New School Blood Trial” su dobili i poseban sing along štih gdje je publika pjevala dobro poznate stihove umjesto vokala benda. Iako smo imali četvrtak za pamćenje uz ovaj povratnički koncert i ostale hitove poput “The Manifest” i “Pig Luck” koncert se morao naglo prekinuti pred sam kraj svirke jer…

Sranja se (nažalost) događaju

Tijekom predzadnje pjesme jedan od fanova se popeo na pozornicu što se nije činilo toliko neobično. Nakon toga je odlučio odraditi dobri stari stage diving, ali to nije (dovoljno) signalizirao ekipi ispred sebe. Kako je ispred pozornice bila šutka, ljudi nisu bili tako zbijeni kao u ostatku prostora. Nažalost je uslijedio jako nezgodan pad i činilo se kako je osoba ostala ležati. Bend  je to primijetio te istog trena zaustavio svirku kako bi se uvjerili da je sve ok. Ipak, to nije bio slučaj. Dečko je ostao ležati dok su posjetitelji bili upućeni da napuste prostor da bi se stvorilo zraka. Ubrzo je došla hitna pomoć kako bi pružili odgovarajuću skrb za fana benda.

Iako ne znamo epilog ove priče, nadamo se da su ozljede bile samo privremene i da će ovo posjetitelju biti samo jedna uspomena s (inače) odličnog koncerta. Ovo je podsjetnik svima nama da odgovorno uživamo u koncertima, te da pazimo jedni na druge. Isto je naglasio i bend u svom obraćanju na društvenim mrežama nakon koncerta:

“Ljudi, hvala vam na razumijevanju što smo morali sinoć naglo prekinuti koncert. Držimo fige da momak bude dobro i čekamo daljnje informacije. Molimo vas da pazite na sebe i na druge. Ostali smo vam dužni Family, nećemo to zaboraviti.
That being said, hvala vam i na svemu ostalom sinoć. Znali smo da smo si falili, nismo znali da smo toliko falili i vama. Do idućeg koncerta neće morati toliko čekati.
Vaši Andro, Luka, Andrija i Domagoj”

Pridružujemo se željama za brz oporavak kolege iz plemena te se veselimo nekom skorom susretu sa starješinama.

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE