Mladi kantautor Matt Shaft predstavlja singl i videospot “Sanjam”. Riječ je o pjesmi koja na kritičan način opisuje aktualnu situaciju današnjeg društva, no donosi i nadu u bolje sutra.

Matt Shaft, pravim imenom Matej Magdić, je mladi hrvatski kantautor, čiju glazbu često možemo susresti na ulicama diljem zemlje, gdje nastupa kao ulični svirač, a svoj stil opisuje kao mješavinu pop, country i indie glazbe uz dozu elektronike.. Karijeru je započeo objavljivanjem obrada poznatih pjesama na violini, a u prosincu 2018. objavio je debitantski album ”Young”, s autorskim pjesmama na engleskom jeziku. Nastupio je u finalu internacionalnog Imagine festivala 2016., INmusic festivalu 2017., a u rujnu prošle godine je održao samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture, na kojem je promovirao  debitantski album. Njegov singl Budi radostan osvojio je nagradu za najemitiraniji singl zadnjeg izdanja Karlovačko RockOff festivala.

“Pjesma “Sanjam” je nastala kao pomalo sarkastičan opis svakodnevice u kojoj živim. Trenutno je takva situacija da svi sanjamo o boljim vremenima, a ne shvaćamo da smo mi ti koji kreiramo svoju sudbinu i da se upravo “mi” moramo pokrenuti i početi praviti promjene na sebi. Društvo nam je u kolapsu i već duže vrijeme vlada negativna energija koja utječe na trenutno stanje u društvu.”, kaže Matt Shaft.

Za iznimno modernu glazbenu produkciju zaslužan je Antonino Šimić (Greenwood Studio), mastering je napravio Srđan Sekulović Skansi, a autor glazbe i teksta je Matt Shaft.

U režiji Tonija Mijača i Matt Shafta snimljen je originalan i neuobičajen videospot, u kojem uz Matt Shafta sudjeluju i plesačice Kelkope Dance Studija.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE