U 2019. godinu ušli smo s promoviranjem kantautorske scene koja je u prvoj zimskoj Začaranoj Močvari bila predstavljena u sklopu Park Sessions projekta.

Početkom godine, točnije 30. siječnja, u Močvari je bilo održano predstavljanje projekta pod nazivom „Park Sessions“ koji je nastao u Karlovcu još 2013. godine dok je njegov autor, Pavle Kocanjer, još bio u srednjoj školi. Iako mu je u početku cilj bio pokrenuti karlovačku glazbenu scenu, danas se cijela priča proširila i na Zagreb gdje studira. Što nam je još zanimljivog otkrio o samom projektu i o sebi možete pročitati u našem intervjuu. No, krenimo na sam događaj!

Tijekom večeri bilo je predstavljeno 6 izvođača, koji su se već prije našli na njegovim sessionima, te su odsvirali po tri pjesme. Na pozornici su se tako našli MAR, Miriam, Martin Ladika, Ichabod, Mark Elliot Chance i The Soundset. U pauzama, tijekom izmjene glazbenika, publika je imala priliku uživati u projekcijama nekoliko glazbenih spotova koji su također bili snimati kao dio Park Sessiona. Večer je, uz dobru glazbu, prošla veoma brzo. Svaki izvođač je bio nagrađen velikim pljeskom publike koja je zaista ugodno popunila Močvaru (Iako je bila sredina tjedna pa bi čovjek očekivao nešto manju posječenost nego što je bila). Sve u svemu bila je to veoma uspješna večer koja je predstavila mnoge mlade nade, ali i projekt koji je i više nego vrijedan hvale! Projekt bez kojeg ove večeri ne bi ni bilo… U nastavku možete pogledati nastupe svih navedenih izvođača jer Pavle se pobrinuo da i ova priča ostane zabilježena pa je snimio sve nastupe te ih objavio na svojem YT kanalu.

Mark Elliot Chance (Karlovac)
Raste u Karlovcu više od tri desetljeća, koliko i svira. Njegove autorske pjesme su na engleskom jeziku, a progovaraju o svemu što je inspirativno za njega, najčešće o smrti, emocijama i prirodi. Plan mu je jednostavan: svirati i snimati!

Ichabod (Karlovac)
Mladi kantautor koji nam dolazi iz Karlovca. Ne skrivajući svoje korijene u folk glazbi, pjesme koje snima zadržavaju svoju akustičnu bazu koju krasi aranžmanima inspiriranim duhom pop glazbe 60-ih godina prošlog stoljeća.U pripremi je cijeli album uz pratnju benda.

Martin Ladika (Karlovac)
Još jedno ime s bujajuće karlovačke scene. Na Park Sessionsima se predstavio s nekoliko autorskih pjesama na hrvatskom jeziku. Pjesme su klasičan folk sa dodirom karlovačkog podneblja te će ih premijerno izvesti za zagrebačku publiku.

Miriam (Zagreb)
U folk-rock stilu izvodi autorske stvari. Svirala po bircevima, pubovima, pokojem festivalu i underground radijima na relaciji Zagreb – London. U jesen 2018. izbacila svoj prvi EP “Heavyless” čija će se službena promocija održati danas, 20. veljače, u zagrebačkom Vinylu.

Mar (Zagreb)
Indie kantautorica koja se izražava skladajući melankolične tekstove i melodije.. Svira već 8 godina, a trenutno radi na autorskom albumu. Na njenu glazbu su jako utjecali The Lumineers, Jake Bugg, Tracy Chapman, Elvis i Nirvana.

The Soundset ( Zagreb)

The Soundset je bila glazbena vizija ostvarena u okviru akustičnog dua kojeg su činili Martina Huzanić i Dario Pek, a ovo je bio njihov zadnji zajednički nastup.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE