Bend Sniffpit objavio je drugi singl pod nazivom “Klaun”.

Sniffpit je bend iz Slavonskog Broda koji se prvotno publici predstavio s pjesmom “Trag”, a sada su lansirali novu pjesmu naziva “Klaun”.

Za režiju spota zaslužan je Hrvoje Wächter, autor teksta i glazbe je DinoBrod, aranžmana Viktor M. i DinoBrod, a glazbeni producent je Gavin Harte, dok je za master zaslužan Jelle Goossens.

Sniffpit čine Viktor na vokalu i gitari, Erna na basu te Dino na bubnjevima.

Početkom 2016. godine Dino i Viktor su krenuli sa laganom svirkom cajona i akustične gitare u slobodno vrijeme. Nakon nekoliko mjeseci se rodila ideja za okupljanje akustičnog cover benda. Zbog knjige preko koje su se Dino i Viktor upoznali, bend je dobio ime Shantaram. Sniffpit je nastao kao evolucija akustičnog cover benda u autorski električni bend. Bivši solo gitarist Gric nas je napustio i trbuhom za kruhom otišao u bijeli svijet, zbog čega je došlo do izmjene pozicija unutar benda u veljači 2018. godine. Andrea, koja je svirala bas gitaru, u Sniffpit-u je preuzela ulogu glavne pjevačice i ritam gitare. Dino je sa cajona prešao na (pravi instrument) bubnjeve. Viktor je odstupio s mjesta glavnog pjevača i ritam gitarista te preuzeo poziciju solo gitarista i pratećeg vokala. U ekstenzivnoj potrazi za osobom koja bi mogla obnašati dužnost bas gitariste u redu Sniffpit-a, naišli smo na dredoglavu Ernu. 

Iz jam sessiona se razvilo nekoliko dijelova pjesama pa smo odlučili poraditi na njima i vidjeti što bi se iz njih moglo razviti. Zbog utjecaja iz raznih glazbenih žanrova; blues, rock, rap, jazz, metal, punk, psyhodelic i sl., nastojimo u pjesme uklopiti elemente koje smatramo zanimljivima. Glazbeni pravac nam nije definiran jer se ne želimo ograničavati te ostavljamo mogućnost glazbene slobode.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE