Brođanska grupa Sniffpit predstavlja prvi singl pod nazivom Trag.

Četveročlani mladi sastav Sniffpit svira u sastavu: Andrea (vokal, ritam gitara), Dino (bubnjevi, udaraljke), Vikac (solo gitara, back vokal), Erna (bas) te predstavljaju prvu, premijernu pjesmu “Trag” popraćenu videospotom.

Nešto više o samome bendu:

Početkom 2016. godine Dino i Viktor su krenuli sa laganom svirkom cajona i akustične gitare u slobodno vrijeme. Nakon nekoliko mjeseci se rodila ideja za okupljanje akustičnog cover benda. Zbog knjige preko koje su se Dino i Viktor upoznali, bend je dobio ime Shantaram. Sniffpit je nastao kao evolucija akustičnog cover benda u autorski električni bend. Bivši solo gitarist Gric nas je napustio i trbuhom za kruhom otišao u bijeli svijet, zbog čega je došlo do izmjene pozicija unutar benda u veljači 2018. godine. Andrea, koja je svirala bas gitaru, u Sniffpit-u je preuzela ulogu glavne pjevačice i ritam gitare. Dino je sa cajona prešao na (pravi instrument) bubnjeve. Viktor je odstupio s mjesta glavnog pjevača i ritam gitarista te preuzeo poziciju solo gitarista i pratećeg vokala. U ekstenzivnoj potrazi za osobom koja bi mogla obnašati dužnost bas gitariste u redu Sniffpit-a, naišli smo na dredoglavu Ernu. 

Iz jam sessiona se razvilo nekoliko dijelova pjesama pa smo odlučili poraditi na njima i vidjeti što bi se iz njih moglo razviti. Zbog utjecaja iz raznih glazbenih žanrova; blues, rock, rap, jazz, metal, punk, psyhodelic i sl., nastojimo u pjesme uklopiti elemente koje smatramo zanimljivima. Glazbeni pravac nam nije definiran jer se ne želimo ograničavati te ostavljamo mogućnost glazbene slobode.

 

Pratite rad grupe na Facebook stranici.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE