U ponedjeljak, 10.prosinca, u Branimir Centru će se  premijerno prikazati album prvijenac benda Sage koji je dostupan u deluxe CD/DVD izdanju

Sage je hrvatski metal bend osnovan u listopadu 2013.godine. Ono što ga čini jedinstvenim je različitost genracija, a time i ime benda. Trenutnu postavu čine  Davor Bušljeta (vokal), Enio Vučeta (gitara/ back vokal), Marko Karačić (bass gitara/ back vokal), Andrej Božić (klavijature / back vokal), Goran Mikulek (bubanj) te najnoviji član Alen Axe Šenkovski (gitara/ back vokal).

Glazba koju sviraju je mješavina rock&rolla, heavy metala, power metala, symphonic i progressive metala i uza sve to teško je definirati njihov stil. Tema albuma prvijenca je Seljačka buna, koja prikazuje vječnu borbu između dobra i zla, poštenja i gramzivosti. Odlučili su napraviti album na engleskom jeziku kako bi približili živopisnu hrvatsku povijest ostatku svijeta. Unutar jedanaest snimljenih video uradaka sudjelovalo je više od stotinu statista uz viteške redove kao što su Viteški Red Srebernog zmaja, Viteški Red Crvenog zmaja, Viteški Red Sv. Nikole, Vitezovi Zelingradski, Red Čuvara Grada Zagreba, Vitezovi Glogova Zdenca, Bilogorski rendžeri i mnogi drugi iz inozemstva koji su se pridružili na snimanju spota “Battle” pri uprizorenju Seljačke bune kod Stubice.

Uspješnom suradnjom sa Casey Grillo kao njihovim producentom (nekoć bubnjar benda Kamelot, trenutno bubnjar benda QueensRyche) Sage je snimio jedanaest pjesama koje su prošle faze miksanja i masteriranja u poznatom Morrisonsound studiju na Floridi gdje su snimali veliki izvođači poput Iced Earth, Demons&Wizards. Album je snimljen u studiju Janka Mlinarića uz asistenciju Fedora Boića (producenta) i Franje Valentića (zvučnog inženjera). Unutar proteklih pet godina rada bend Sage se emitirao na domaćoj, stranoj sceni od radia,televizije do raznih portala te su ih time  prepoznali iz diskografske kuće Rockshosts Records  i potpisali ugovor kojim je album službeno izašao na svjetsko tržište 21.rujna.2018 godine.

Cilj benda Sage, kojeg su ostvarili nakon pet godina, je uprizoriti Seljačku bunu na jedinstven i novi način koji imate priliku vidjeti na njihovom deluxe CD/DVD izdanju.

Projekcija će se održavati od 17:00 do 19:00h za medije, a za ostale uzvanike od 19:00 do 21:00h u dvorani 5 na prvom katu Branimir Centra.

Svoj dolazak obavezno potvrdite u poruci na službenoj FB stranici benda pošto su mjesta u dvorani ograničena.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE