Zagrebački bend Bruto Geto predstavio je svoj novi singl “Karavan”. Singl dolazi uoči nastupa u Domu sportova, gdje stižu kao jedna od predgrupa na velikom promocijskom koncertu albuma “Put u plus”.

Bruto Geto je objasnio pozadinu nastanka singla: “Problem iseljavanja mladih je problem naše generacije i želimo ga istrgnuti natrag iz saborskih kluba i senzacionalističkih naslovnica u vlastite ruke. Vjerujemo kako je on rezultat društvenih podjela – dok naša generacija želi ići naprijed, uporno nas vuku nazad.”

Ipak, bend demantira aktivističku notu u pjesmi: “Nas nećete vidjeti kako bacamo kamenje na Sabor, ali bit ćemo vođe karavane koja vam maše iz autobusa. Jednostavno ćemo otići.”

Bruto Geto je do sad imao raznolike spotove, a ovaj put su predstavili nešto jednostavniju varijantu videospota, naglašavajući da za pravi spot nisu imali novaca i da će ga napraviti kad stignu u Irsku. Produkciju, mix i master pjesme potpisuje Luka Tralić Shot, dok je za prigodni lyric video zaslužan Martin Bajsić.

Ovo je četvrti singl Bruto Geta, a u prošloj godini predstavili su se s pjesmom „Ruke u zrak“, pjesmom „Rekli su ti“ i “KoTuKoga”. Osvojili su Porina u kategoriji “Solidan bend”, a to je samo djelić onoga što još planiraju. Iza sebe ostavljaju izrazito radno ljeto s nastupima na poznatim festivalima kao što su Ferragosto Jam, Seasplash festival, Hoomstock, Rocklive i mnogi drugi.

Budući planovi svakako uključuju i snimanje albuma. Bend je u završio pripremnu fazu za ulazak u studio i spremni su albumski predstaviti dodatnih sedam pjesama uz već objavljene singlove:

„S jednom nogom na aerodromu, drugom uskoro gazimo u studio. Album će biti nešto raznolikiji od singlova koji ga najavljuju, tako da se nadamo publiku uvesti u neku našu priču.“

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE