Rock in Marof, tradicionalni novomarofski mini festival održat će se i ove, 2018. godine. Kako nam je bilo 2017. možete pročitati ovdje.

U gradu Novom Marofu, 18 kilometara južno od Varaždina i 56 kilometara sjeverno od Zagreba već tradicionalno održava se mali festival Rock in Marof. Festival je prvi put održan 1996. godine kada su na njemu nastupali mali lokalni bendovi, a tradicija održavanja festivala očuvala se do danas. Festival svake godine postaje sve veće “ime” pa se tako i odazivaju sve veći izvođači. Rock in Marof u početku je bio organiziran od strane grupe prijatelja, no već preko deset godina organizira ga udruga Alternativa koja djeluje na području Novog Marofa.

Najveće ime ovogodišnjeg izdanja festivala su Six Pack, punk rock legende iz Smederevske Palanke koje po prvi puta sviraju u Novom Marofu. Osnovani su prije 24 godine, a “Pretnja ili molitva” i “Fabrička greška” albumi su koji su bili i ostali lektira mnogim generacijama. Prepoznatljivi su po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznati zbog inteligentnih tekstova a poznati po savršenoj atmosferi na svojim live nastupima.

Svojim nastupom počastit će i već legendarni zagrebački hardkoraši Ponor koji su nerijetko gosti u zagrebačkim klubovima. Čine ga već poznata lica domaće hardcore scene, do sada najzapaženija kroz djelovanje u nekadašnjem HC bendu „Amok“. Osnovani su 2011. godine a iza sebe imaju album „Ovo je kraj“ objavljen krajem 2013. godine te ništa manje sjajnog nasljednika “Prah i pepeo” objavljenog u rujnu 2017.

Devastation svira od 1986., a sviraju thrash metal. Nakon dugog vremena vraćaju se u Staru Školu u kojoj su svirali “dok je još žbuka padala sa zidova.” Originalno iz Pule, no trenutno djeluju na području Varaždina na kojem su odradili velik broj koncerata i brzo postali miljenici domaće publike.

Rock in Marof će također posjetiti varaždinska Vrulja koja se stilski može opisati kao sinergija kreativnosti članova inspiriranih raznim muzičkim stilovima od početka ’90-ih do danas, ali uglavnom alternativnog rock-a.

Za after i kasnonoćno razuzdavanje je zadužen DJ Vlaja. Festival će se održati u subotu, 13. listopada 2018 s početkom u 21h, a minimalna donacija je 40 kuna.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE