Tradicionalni Rock in Marof održao se u subotu, 21. listopada, s početkom u 20h, a s obzirom na gotovo nepostojeću alternativnu scenu u manjim sredinama u usporedbi s većim gradovima, nadam se da ste svi svjesni činjenice kako je pokrenuti sebe te angažirati ljude koji bi vam pomogli u organiziranju alternativnijih „evenata“ izrazito teško.

Na putu prema formiranju alternativne glazbene scene i u većim sredinama ima mnogo poteškoća (od čestih žalbi na „buku“ pa sve do pasivnosti pojedinca ukoliko nije riječ o točno pogođenom glazbenom pravcu koji pojedinac preferira), stoga možete naslutiti koliko je teško pokrenuti nešto u manjim sredinama. Ipak, nije sve tako sivo. Udruga Alternativa u Marofu pozitivan je primjer za sve one koji misle da se ne može.

Nije nimalo jednostavno organizirati festival. Bilo kakav festival, bilo elektronske, narodne ili punk glazbe, posebno ako nije mnogo onih koji sudjeluju u organizaciji te imaju limitiran budžet. Unatoč preprekama (koje pogode mnoge u pokušavanju organiziranja ičega), Rock in Marof uspio je ispasti poprilično dobar festival. Prostor je čitavo vrijeme bio popunjen, a ljudi unutra su izgledali kao da se zabavljaju. Vladala je predivna, prijateljska atmosfera, a o bendovima ne treba puno pričati, svi su svoj posao odradili odlično.

EoT je kao prvi bend večeri izvrsno probio led. Kombinacija muških i ženskih vokala nije ništa novo, no ovo zvuči predobro. Iako ovakva vrsta glazbe nije moj klasični izbor, mogu reći kako sam zadovoljno odslušala set i idući dan poslušala više od njih.

Pičke vrište – jedan veliki da. Iako ovo nije prvi put da ih slušam i znala sam što očekujem, ovo je jedan od boljih setova koje sam vidjela. Energično, emotivno. Bravo za dečke. Publika se činila zadovoljnom, a i ne vidim zašto ne bi bila.

Nakon Pički, na pozornicu se popeo E.N.D. iz Zadra. Moram biti iskrena, ovo je nešto na što ja klasično ne bih otišla već bih vjerojatno ispred ulaza u „venue“ s ekipom komentirala bendove koji su bili ili će biti. Nisu me razočarali. Glazbeno su veoma interesantni i odradili su svoj set vrlo dobro. Možda ja nisam osoba koja može objektivno komentirati takvu vrstu glazbe obzirom da ne znam sa čim ih usporediti, no par prijatelja čiji je to „đir“ je reklo kako su im se svidjelo.

Headliner i najveće ime večeri bili su dečki iz benda Straightline. Iako sam ih isto već gledala i znala otprilike što očekujem, ostala sam iznenađena. Toliko energije već dugo nisam vidjela. Sve, od komunikacije s publikom do međusobne usklađenosti (glazbeno, pa tako i u pokretima – skakanju) bilo je na razini. Dečki su dobri glazbenici, dobri zafrkanti, a i dobri i zabavni ljudi.

Nažalost, ovdje je za mene završila večer, tako da nisam imala prilike čuti E:S:T:E:R, no nadam se kako će biti drugih prilika uskoro.

Još jednom, bravo za organizaciju i bravo za bendove!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE