U prostoru Rockabilly bara Hang Loose u Vinkovcima danas je održana konferencija za medije vezana uz nadolazeći drugi Hang Loose Rockabilly Festival. Festival će se održati na istoj lokaciji, u dvorištu vinkovačke Gimnazije, 10. i 11. kolovoza 2018.

Za organizaciju Hang Loose Rockabilly Festivala u Vinkovcima zaslužni su članovi Udruge mladih XO-VK i Rockabilly bara Hang Loose. Najavljeni su nastupi pet bendova – zagrebački bend B and The Bops, slovenski Joe and The Rhythm Boys, mađarski bendovi Naked Truckers i Dynamite Dudes, a peti izvođač još uvijek nije otkriven. I ove godine gosti će biti vozači kustom i američkih automobila, sve do početka 1970-ih godina, a automobili će biti izloženi na parkingu dvorišta Gimnazije.

“Koliko čujemo, ljudi se vesele festivalu, jer je svima prošle godine bilo zabavno. Očekujemo i nešto gostiju iz inozemstva, prije svega jer na festivalu nastupa nekoliko stranih bendova. U tu smo svrhu napravili i web-stranicu na hrvatskom i engleskom jeziku, s potrebnim informacijama o festivalu i smještajnim kapacitetima
u gradu i bližoj okolici. Aktivno radimo na plesnom dijelu festivala putem plesnih radionica, plešemo rockabilly jive i stroll. U to je za sada uključeno tridesetak osoba, a nadamo se da će se pridružiti i drugi.” – prokomentirala je Ana Vukoja, jedna od organizatora.

Posjetitelji će moći razgledati sajam retro odjevnih i drugih predmeta i raznih craft rukotvorina. Potvrđeni izlagači su vinkovačke Kerefeke, Kich Sapunich, vintage ponuda Optike Marko, Elastic Heart i još neki. Glavna nagrada festivalske tombole opet će biti unikatni bicikl Sentimental Bikes. Za frizure će se pobrinuti frizerski saloni Dlaka22 i Barbershop Španić, a  za cugu craft pivovara Valens te Dizdar-Birc sa svojim
vinima. Priliku za tetoviranje posjetitelji će imati u radnji Slavena Kusture, Hell Boy Tattoo.

Predsjednik udruge XO-VK, Ivan Stažić izložio je svoja razmišljanja o ovogodišnjem HLRF:
“Ove smo godine definitivno veći, prvenstveno zbog tranjanja od dva dana, sadržajno bogatiji, a nismo se odrekli tople, obiteljske atmosfere kojom je sve odisalo prošle godine. Imat ćemo program za sve – od onih najmlađih do najstarijih. Očekujemo puno više gostiju, domaćih i stranih. Prvi festival je jako dobro prihvaćen, ne sumnjamo da će tako biti i ove godine.”

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE