U petak, 11.svibnja, u zagrebački Route66 po prvi put dolazi rock bend Fakmanda uz pojačanje mlade kantautorice Mateje Šekelje

Peteročlani zagrebački bend, Fakmanda, svoju glazbenu priču stvara od listopada 2017.godine kada su se sastali i održali svoje prve probe u u grotlima trešnjevačkih garaža. Nedavno su predstavili svoje prve dvije pjesme – “Tako ti je to” i “Laž”. Pjesme stvaraju pod raznim utjecajima pa ih je teško svrstati u određeni žanr. No ako baš moramo, onda bi najbliži izraz bio indie/garage rock.

Bend čine Fran Bedić (bass), Anteja Krištić (vokal), Martina Huzanić (gitara), Danijel Nožinić aka Jack (bubanj) te Andrea Vuksanović (gitara). Iza njihovog imena stoji zanimljiva priča koju vam još ne žele otkriti, ali kažu da “Fakmanda” predstavlja sinonim za sve loše što nam se dogodi u životu, za sve što pođe po zlu!

Mateja Šekelja je mlada kantautorica iz Zagreba koja je svoju glazbenu priču započela još u srednjoškolskim danima. Sve je počelo od gitare, a uz nju danas još svira ukulele i klavijature. Sama piše i sklada pjesme, bile one na hrvatskom ili engleskom jeziku. Što se tiče glazbenog opredjeljenja, njezin opus bismo mogli svrstati u neki lijevi žanr rocka. Tematike pjesama su razne, od onih kontroverznih i mračnih s elementima upitnosti ljudske moralnosti i postojanja do onih opuštenih i ljubavnih za ispijanje jutarnje kave. Svaka pjesma je napisana sa smislom i svaka ima cilj, bio on da se slušatelj pronađe u njoj i da se zapita je li to zaista tako ili da jednostavno uzme upaljač u ruke jer…“Heroji“.

Početkom ove godine, svojim nastupom na urban talent show-u u „Kak se šika“, privukla je veću pažnju publike i medija. Nedavno je čak nastupala rame uz rame sa sve popularnijim Nipplepeople-om.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE