U okviru velike turneje Darka Rundeka “Apocalypso Now” s limitiranim brojem gradova, čast je pripala i Sarajevu, da u Domu mladih ugosti Darka Rundeka i Ekipu na samom kraju uspješne turneje u subotu 10. veljače s početkom u 21h.

Jedan od najboljih i najcjenjenijih rock autora regije, Darko Rundek koji je vodio iznimno popularan bend Haustor dolazi u Sarajevo u sklopu velike turneje “Apocalypso Now” pokrenute u znak 20 godina od objave prvog Darkovog solo albuma Apokalipso.

Turneja ‘Apocalypso Now‘, pokrenuta u znak 20 godina od objave albuma ‘Apokalipso’, trijumfalno je započela 15. lipnja i nanizala više od 20 koncerata koje je pogledalo više od 120.000 ljudi. Apsolutni rekord drži nastup na beogradskom Beer Festu održan pred 80.000 fanova. Ovaj uspješan tour produkcijski je zaokružen glazbeno scenski projekt, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom Hrvoslave Brkušić, kostimima Olivera Jularića, svjetlosnim efektima Dalibora Radića u režiji Sande Hržić, namijenjen velikim scenama.
On predstavlja svu intimnost, ljepotu i raskoš Rundekove glazbe i poetike, koja je postala dijelom života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola stoljeća.

Tako je i za ovaj koncert Rundek okupio muzičare raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce.

Ništa neobično – Rundek je jedna od onih mitskih pojava u našem rocku, a u izboru pjesama za turneju težište je postavljeno ne samo na slavljenički album nego i na sve značajne teme iz opusa, od Haustora do Cargo Tria. Dovoljno da svi koncerti, gdje god su bili izvedeni, budu rasprodani.

Nedavno je objavio i novi singl s Ekipom, Tamni jorgovan, koja je zapravo obrada pjesme Tigidigi Rege iz 2002. s albuma „Ruke“, dakle, u novom ruhu. Pjesma koja vas osvaja na prvu svakako će se pjevati i u Arsenalu!
Prvih 500 karata po cijeni od 15 KM, sljedećih 1000 – 20 KM, nakon toga karte će koštati 25 KM. VIP zone ( lijeva strana) – 35 KM.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti na biletarnicama BKC i Plato Skenderija te putem portala www.kupikartu.ba – online i na svim prodajnim mjestima u BiH.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE