U razgovorima s menadžmentom grupe zaključeno je, s obzirom da je došlo do promjena u datumima i gradovima turneje, da će se koncert u Sarajevu održati 29. ožujka. Turneja koja počinje 2. ožujka u Bolonji, a tijekom koje Laibach nastupa u preko 20 gradova, završava 29. ožujka u Sarajevu.

Također, zbog velikog interesa, koncert se premješta u Dom mladih koji svojim kapacitetom može zadovoljiti očekivani broj posjetitelja.


Muzika Also Sprach Zarathustra je prvobitno komponirana za kazališnu predstavu “Tako je govorio Zaratustra”, baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea. Predstavu je režirao Matjaž Berger u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu.

35 godina nakon geneze u tadašnjem jugoslavenskom industrijskom gradu Trbovlje, Laibach je i dalje internacionalno najzastupljeniji bend koji je izašao iz bivših komunističkih zemalja istočne i centralne Europe.

Posebnu pažnju svjetske javnosti je privukao i kontroverznim nastupom u Sjevernoj Koreji 2015. godine o čemu je snimljen i dokumentarni film prikazan sarajevskoj publici na prošlom izdanju Sarajevo Film Festivala.

Karte su u prodaji od 28. veljače u sistemu kupikartu.ba.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE