Glazbenik Eldar Ibrahimović, audio inženjer, kompozitor i bubnjar osječke metal grupe War-Head, objavio je zanimljivo izdanje vlastite klasične glazbe – Classical Collection Volume 1: The Beginning.

Album je nastao iz Eldarove ljubavi prema klasičnoj glazbi, kojoj će se sada posvetiti 100% kreativnog vremena. Album je zbirka dinamičnih, mirnijih, epohalnih i emocionalnih pjesama, koje su upotpunjene orkestralnim dionicama i zvukom. U potpunosti DIY, Eldar je zaslužan za sve stvari oko albuma. Faruk Ibrahimović zaslužan je za artwork albuma.

Eldar je opisao svoj album i rad oko njega ovako: “Moj prvi album Classical Collection Volume 1: The Beginning, potaknut je mojom dugogodišnjom ljubavi prema klasičnoj glazbi. Međutim tek sam nedavno našao vremena da se time ozbiljno pozabavim. Na sreću, današnje mogućnosti softvera i kompjuterske obrade zvuka su mi u tome u velikom pomogle. Album se sastoji od ukupno 12 kompozicija i zapravo predstavlja jedno moderno djelo orkestralne glazbe bazirane na klasičnim elementima. Na njemu se nalaze neke ideje koje sam već dugo vremena imao u glavi ali i neke nove pjesme koje su same od sebe jednostavno krenule kada sam počeo raditi ovaj album. Također sam albumu pokušao dati jedan poseban slijed kombinacijom sporijih i emotivnijih pjesama, te nešto žešćih simfonijskih skladbi popraćenih bubnjevima. Trenutno radim na drugom albumu jer se ispostavilo da imam dosta novih ideja. Moja želja je napraviti najmanje 5 dijelova od kojih će svaki imati poseban zvuk i biti fokusiran na određenim elementima. Prvi dio zapravo predstavlja klasičnu glazbu u izvornom smislu, dok drugi dio sadrži modernije elemente i izraženije udaraljke. Nakon toga ćemo vidjeti što će točno doći. Drugi album je kompletno završen u smislu komponiranja te čeka finalnu obradu zvuka i mastering.”

Pratite rad glazbenika na službenoj Facebook stranici, a izdanje možete poslušati na službenom Bandcampu, ili u linku ispod:

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE