Najnoviji gost u našoj rubrici Intervjui već je dobro poznato ime na regionalnoj hip-hop sceni, a radi se o niškom MC-iju Rimskom.
Prije nekoliko mjeseci izašao je tvoj projekat HUSTLE GRAD. Kako si zadovoljan odzivom i reakcijom publike na isti?

Kul je, naravno da sam zadovoljan, imam vojsku najvernijih fanova. Rekao sam već ranije da će HUSTLE biti reč godine.

Možeš li da živiš od svoje glazbe (uključujući garderobu) ?

Pa recimo da da. Nešto ka čemu svi težimo je da živimo od posla koji volimo da radimo.Isplativo jeste, ali se sve svodi na sposobnost pojedinca da unovči i širi svoje znanje, kao i u svakom drugom poslu. urban survivor. Možeš i da blejiš na klupici u kraju i da variš ceo dan, vratiće ti se isto tako.

Pratiš li regionalnu hip-hop scenu izvan Srbije, možeš li da izdvojiš neka imena koja su ti ‘zapala za uho’?

Pratim koliko mi vreme i obaveze dozvoljavaju, mada ne bih nikoga specijalno izdvojio. Ispliva po koji izvođač, pa se onda pojavi po 500 istih takvih, pa više ne znam ni šta slušam. Ima kul ljudi, radi se na Balkanu.

Koliko je to što si dio svog života proveo širom zapadne Europe uticalo na tvoju glazbu i stvaralački rad?

Ako misliš na tu ”Zapadnu kulturu”, ne previše. Skupila se tu i tamo po koja forica, prilagođena našem tržištu.   U tom trenutku se sve to mnogo brzo izdešavalo pa nisam razmišljao na tu temu, život zna mnogo jako da šiba, ali sigurno da je splet okolnosti hteo da se sve to završi dobro na kraju, i da iz svega toga izađe nešto što nam svima daje vetar u leđa, a to je muzika.

Postoje li u tvom životu ideali ili uzori kada pričamo o glazbi?

Frank Sinatra.

Pripremaš li u skorije vrijeme neki projekat?

Radi se dosta stvari ali ja ne volim da otkrivam puno. Biće mnogo lepih stvari iz Kačket Dole Mafia šteka.  Uglavnom je to taj novi fresh zvuk koji je prevladao na našoj sceni i  koji su ljudi prihvatili najbolje moguće. Ali biće i par iznenađenja. Stay tuned.

Postoje li imena na regionalnoj hip-hop sceni s kojima bi volio da surađuješ, a još uvijek nisi?

Uglavnom ne, naročito što se tiče muzičke saradnje. Mada moram da priznam da ima zanimljivih radova. Stekao sam puno prijatelja iz raznih krugova tokom karijere, sa mnogima se i ostvario na muzičkom polju. Što se tiče regiona, cenim Ypo-a iz Grčke i 100Kila iz Bugarske.

U zadnje vrijeme dosta je popularan trend da totalno anonimni izvodjači plaćaju poznatijim reperima gostovanje  na pjesmama, bi li ti kao već podosta afirmirani artist pristao na takvu ponudu i jesi li ih imao do sada?

Odlično pitanje. Toga ima oduvek, brzi keš za afirmisane, a sa druge strane je sve to previše sitno da bi ti svoje ime a samim tim i lik i delo,  stavio uz nekoga ko će se muzikom (uz dužno poštovanje i čast izuzecima) baviti ono 6 meseci, pa posle toga provali nešto drugo što mu je zanimljivo i trendi..Da se razumemo, apsolutno nema ništa protiv toga jer cilj ne bira sredstvo, a standard je takav kakav je. Uglavnom te pesme zvuče onako, otaljano i veštački. Neafrismisani misle da će tako najbrže i najlakše isplivati iz andergraunda, i da će dobiti poštovanje, što se u praksi pokazalo pogrešno. Niko nije gluv. Ima tih ponuda, i ono kad posle 17og pitanja odgovoriš ‘ok, to košta toliko’, uglavnom dobiješ odgovor ‘uh tebra mnogo je to,nema ja toliko keša’ itd. Šta god da radiš u životu , moraš da držiš do sebe pre svega, i da znaš koliko vrediš. Sa tih stotinjak eura danas mogu da snime solidan singl spotić i tako probaju da zarade respekt, ako im je to cilj. Ili da kupe nove najke. Duže će trajati nego ta muzika, garantujem.

Koje sve kvalitete i osobine po tebi mora da posjeduje kvalitetno izgrađen artist?

Profesionalizam pre svega, u koji spada mnogo faktora, da ne nabrajam.

Nastupaš li negdje u skorije vrijeme, ako da kada i gdje?

Posle main stage-a Exita 10.jula, imamo šou na domaćem terenu u prestonici Južne Srbije, Nišu, na već svima dobro poznatom hip hop dešavanju ‘Dođi na Amfi 5’, 2 Kajle Show u centru grada 22.jula. Od potvrđenih nastupa imamo još i Kostolac 12.avgusta, ali smo stalno u neki pregovorima tako da će biti još toga do kraja leta sigurno.

I za kraj – poruka za naše čitatelje i tvoje slušatelje?

Keep Hustlin.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE