Smiraj 2016. godine u Novom Sadu prošao je u znaku hip-hopa, konkretno nastupa koji su Mimi Mercedez, Rimski i Corona priredili u klubu The Quarter. Događaj o kojem je grad brujao u periodu od 2-3 tjedna koja su prethodila istom ponudio je publici bogat repertoar što objavljenih, što neobjavljenih pjesama spomenutog trojca, kao i standardno vrhunsku atmosferu.

Publika se u značajnom broju počela okupljati ispred vrata kluba i prije zakazanog početka (21 sat) te je stvorena manja gužva pri ulasku u klub na otvaranju vrata oko 21:10. Za zagrijavanje publike bio je zadužen DJ Kanbo, koji je plovio kroz žanrove puštajući publici širok dijapazon pjesama najrazličitijih ne samo zvukova, već i jezičnih podloga. Tome u prilog ide činjenica da su se u kratkom vremenskom razmaku, na primjer, mogle čuti pjesme Bonez MC & RAF Camora – Palmen Aus Plastik i Dara Bubamara – Nevolja. Kazaljke su pokazivale na 22 sata i 15 minuta kada su Rimski i Corona izašli na binu. Uobičajeno, to su učinili u pratnji One Music-a koji se našao u ulozi DJ-a i Petra Kačket Dole aka Pistol Pete-a u ulozi hype mana i snimatelja nastupa.

Tromu novosadsku publiku po navici nije bilo lako razdrmati, no južnjacima je to pošlo od ruke te su se hitovi 2 Kajle tandema zaredali kao na traci. Nakon otvaranja nastupa numerom Pobednik, publika je imala prilike čuti i izvedbe pjesama poput Aca Lukas, Mutne glave, Wu-Tang snovi, Flow iza zgrade, Izrael i Palestina, Hustle brat, Nikada bankrot, Mona Lisa, Moe pare, Nisam se nadao, Napetost raste, Kačket Dole, Nova era, kao i Toni Montana Njuh prilikom koje je Corona zamolio publiku da čučne za vrijeme intra uoči kojeg je uslijedio prepoznatljiv refren ove pjesme na koji je publika reagirala podjednako energično kao i sami izvođači. Rimski i Corona nisu propustili pozdraviti novosadski muzički label Uniju – s čijim izvođačima gaje dobre odnose, kao i ekipu humoristične emisije Dnevnjak, čiji su Miloš Milaković i Mihajlo Mićunović bili u publici. Benger koji je udario ulice (ali i klubove) prije nepunih mjesec dana su ostavili za sam kraj – te su trakom Noćas nisam tvoj stavili točku na svoj zajednički performans.

Međutim, Rimski se nešto duže zadržao na bini, a razlog tome je bilo predstavljanje još neobjavljene suradnje s Mimi Mercedez, koja mu se tom prilikom pridružila na bini. Nakon premijerne izvedbe nadolazeće kolaboracije, Rimski je i definitivno pečatirao “muški” dio večeri i mikrofon i prepustio kolegici. Mimi Mercedez je zajedno sa sobom na binu izvela i četiri tjelohranitelja, pripadnika tzv. BFOK formacije. Podsjećanja radi, Mimi Mercedez je sredinom 2015. godine nastupala u Quarteru, doduše tada sa kolektivom Bombe Devedesetih. Bilo kako bilo, Mimi je ispucala brojne hitove u tom 18-mjesečnom periodu otkako se prethodni put tresla ista bina, koje je, u savršenoj mješavini i s nešto starijim klasicima, servirala oduševljenim posjetiocima. Tako smo imali prilike čuti, između ostalog, Porno, Diamondz On My Mind, Kurčiti se mora, Pare padaju sa neba, Nek izgori sve, MMM, Suši, Učiteljica ljubavi, Ja bih još, Turbofolk me je naterao, Bakšiš, Ta spika, Kleopatra i druge. Za numere Crna marama i Ne možeš da sediš sa nama, ostatak BFOĐ-a u vidu Najti i Olgemc su pojavljivanjem na bini dodatno podgrijali atmosferu. Za sam kraj, Mimi je izvela pjesmu Oduvana, prije nego što je, sišavši sa bine, pozvala fanove na zajedničko fotografiranje, što su po svom izlasku učinili i Rimski i Corona. Naposlijetku, ponovo DJ Kanbo, najprije puštajući sada već kultni BD Rejv, zatim Patike za trčanje te ponovno pokazivanje žanrovske raznovrsnosti, pa se, osim još nekolicine BD Rejvova, moglo čuti i Folira od Elene Kitić. Šire mase su lokal napustile odmah po završetku Mimiinog nastupa oko pola sata iza ponoći, a za šaku prisutnih Kanbo je vrtio do jedan ujutro, kada su se upalila svjetla u klubu i time stavila točku na još jedan nezaboravan nastup.

Summa summarum, izvođači su i više nego opravdali nešto papreniju cijenu karte u odnosu na standardnu “tarifu” hip-hop nastupa, no ne mogu izbjeći utisak da je odaziv mogao biti veći, posebno uzevši u obzir lineup i rijetkost sličnih događaja u gradu. Međutim, mora se spomenuti i da je koncert bio usred radnog tjedna, što je moglo utjecati na konačan odaziv novosadske publike. Za kraj, posebno bih se zahvalio organizatorima nastupa, Rap&Trap organizaciji, prije svega što su Novom Sadu omogućili ovakav događaj koji će se dugo pamtiti i prepričavati, a potom i na suradnji s našim portalom. Također, na njihov račun bih uputio i pohvale za pedantnost pri organizaciji (plastificirana akreditacija s imenom našeg portala je bila “nice touch”), kao i za marketinški aspekt uoči koncerta, s obzirom da su se promotivni plakati mogli vidjeti širom grada, što je iz nekog razloga istinski raritet kad su hip-hop nastupi u gradu u pitanju.

Snimke s koncerta pogledajte OVDJE

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE