Nakon male pauze donosimo vam još jedan intervju iz svijeta hip-hopa, ovoga puta ugostili smo ljude iz Aristokrat Muzika.

Gdje, kako i kada je nastao Aristokrat Muzik ?

Jaaz: Aristokrat kao ideja mi se vrti po mislima već par godina, s idejom da napravim lejbl po uzoru na inostrane nezavisne izdavačke kuće poput “Strange Music”-a, obzirom da to u Srbiji, uz svo dužno poštovanje svim kolegama, ne postoji ili ne fukcioniše u potpunosti.  Recimo da je prvi korak u nastajanju Aristokrata trenutak kada sam u studiju (Beatblokz Studio, Beograd) porazgovarao sa Iglom i ponudio mu da bude prvi potpisani izvođač lejbla.

Koliko članova trenutno broji Aristokrat Muzik ?

Jaaz: Lejbl trenutno broji 12 članova među kojima su kako izvođači (front end) tako i kreativci (back stage). Cela ideja je da imamo naše ljude koji vole ovo što radimo i međusobno sarađuju, kako bismo maksimalno izgurali svaki projekat. 

Kako je došlo do suradnje sa FDU? Možete li nam reči riječ, dvije o projektu ” Moj Glas – Moje Oružje ” ?

Frka: Saradnja sa Fakultetom Dramskih Umetnosti je nastala prilično spontano. Kendi i ja smo, bili pozvani kao nezavisni izvođači da pomognemo projekat, koji je ujedno bio i ispit grupe studenata produkcije, a da oni nisu ni znali da dolazimo iz iste ekipe. Ideja projekta je da kroz pesme predstavimo glas mladih i da im pokažemo da se i njihov glas čuje, a ujedno i da je sve što pomisle i izgovore neka vrsta male umetnosti.

Kakvi su planovi za budućnost vašeg labela, spremate li neke nove izvodjače ili projekte u skorije vrijeme ?

Jaaz: Planovi su veliki i sveobuhvatni, ali ćemo se potruditi i da ih ostvarimo. Što se izvođača tiče, trenutno se trudimo da ne potpisujemo nikoga novog dok ne ispoštujemo sadašnje izvođače i pružimo im prostor i uslove koje smo dogovorili, tako da nam je sav fokus na individualnim projektima svakog izvođača. Prvi zvanični album iz naše kuhinje biće “Igla – Ego” koji očekujemo da će izaći do kraja ove godine. Ovaj projekat je veoma poseban za sve nas, jer smo praktično svi bili u određenoj meri uključeni u rad na njemu i mislim da smo doneli nešto dosta ozbiljnije i drugačije od onoga što je u etru. Uz taj projekat spremamo i par spotova koji će dodatno oplemeniti ceo projekat i dodatno definisati stil koji guramo. Pored tog projekta, aktivno radimo s Frkom i Kendijem na njihovim budućim projektima, pa tako s Kendijem spremamo 2-3 kolaboraciona albuma i moguće više mixtejpova, dok sa Frkom trenutno razrađujem koncept za njegov prvi EP pod logom našeg lejbla. Osim toga, sa SickPrime-om radim na nekim eksperimentalnim trakama i uporedo pokušavam da nastavim rad na svom, sada već zaboravljenom, prvom solo albumu. Pored svega toga, aktivno se snimaju i pakuju novi singlovi i saradnje i još zanimljivih stvari.

screen-shot-2016-10-13-at-8-13-45-pm

Kako vi kao label, cjelina gledate na medijski prostor koji se daje rap muzici na našim prostorima, smatrate li da je dovoljan ili ima još mjesta za napredak ?

Frka: Dobijaš onoliko prostora koliku frku uspeš da podigneš (smeh). Uvek može bolje, samo treba biti uporan i konstantan i dizati nivo kvaliteta i kreativnosti. To je ozbiljan posao, kojim se kod nas retko ko ozbiljno bavi.

Koji su uslovi za izvodjače potrebni da bi pristupili vašem labelu, primate li izvodjače koji se ‘sami ponude’ ili radite na nekom drugom principu?

Jaaz: Trenutno nemamo neko konkretno pravilo za proširenje ekipe, ali takođe, kao što sam već rekao, ni plan da ekipu širimo. Do sada sam sve izvođače lično “draftovao” i verujem da će taj princip i da se nastavi, jer ono što tražim je dosta specifično, a verujem da to možda oni koji bi se sami ponudili ne razumeju. Takođe, svaki moj odabir je prolazio kroz interno razmatranje cele ekipe, kako bismo svi dali svoje mišljenje o potencijalnom novom članu, jer na kraju krajeva, svi radimo zajedno sa zajedničkim ciljevima. Već je bilo više od nekoliko situacija, gde su mi se izvođači javljali sa raznim ponudama za izdavanje i saradnju, ali za sada se nije dogodilo da su to zapravo bili izvođači koji se uklapaju u moju zamisao, što, da naglasim, ne znači da su loši ili nedovoljno dobri, već da nisu taj materijal jednostavno. Svakako, plan za budućnost je da se ceo lejbl širi i da raste i da nudi više i imam neke potencijalne pick-ove, ali sve u svoje vreme.

I za kraj – poruka za sve naše čitatelje i vaše pratitelje ?

Jaaz: Mi vama puno muzike – vi nama puno podrške (smeh). Puno zahvalnosti i podrške svima koji nas prate i koji će tek da nas zaprate na društvenim mrežama, jer osim muzike spremamo vam još mnogo toga. Mir I ljubav!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE