Legendarni Brooklyn MC Masta Ace vraća se u Zagreb nakon dugo vremena, i sa sobom dovodi sjajnog kanadskog producenta Marca Pola. Datum ove priredbe je srijeda, 19. lipnja, lokacija klub DVA OSAM, a povod warm-up party za hip-hop festival Preach the Rič.

Mastu Acea opisuju kao “jednog od velikih, čistih, njujorških MC-ja”, a ovog veterana i Eminem je više puta naveo kao uzor kojem se divio na umijeću pričanja. Veza Masta Acea i Hrvatske traje još od 2001. kada se preko Phat Phillieja upoznao s radom domaćih producenata. Ace je ubrzo odabrao raditi s Kooladeom, s kojim je surađivao nekoliko puta u karijeri, njihova pjesma Beautiful s Aceovog albuma Long Hot Summer postala je underground hit i hip-hop klasik.

Masta Ace je 2001. prvi put nastupao u Zagrebu, a u Hrvatsku se rado vraća. Da je veza s lokalnom scenom jaka, dokazuje i suradnja s Frenkijem, kojem su Ace i Phat Phillie gostovali na pjesmi Živili, koju je producirao Edo Maajka. Masta Ace zarepao je i na Gibonnijevoj pjesmi Toleranca, a pojavio se i na njegovom velikom koncertu u Ciboni.

Reper već dulje vrijeme surađuje s Marcom Polom, kanadskim producentom s njujorškom adresom. Iza sebe imaju dva zajednička albuma, a posljednji Richmond Hill (2024) promoviraju na europskoj turneji. Dvojac iz New Yorka dolazi u organizaciji Blackout Hip Hopa i Pozitivnog ritma.

Cijena ulaznice:
– 20,00 € early bird
– 25,00 € u pretprodaji
– 30,00 € na ulazu u klub

Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu.

Inače, Preach the Rič je hip-hop festival koji će se održati po drugi puta u Šibeniku, točnije Martinskoj, 16. i 17. kolovoza. Američke legende Arrested Development te Valid & DJ Head nositelji su ovogodišnjeg festivala. Ništa manje slavni regionalni reperi Bad Copy i domaći ONI pridružuju se headlinerima, a sve informacije o ulaznicama i programu pronađite klikom OVDJE za službeni događaj.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE