Dua Lipa, jedna od najpoznatijih pop pjevačica današnjice, dolazi u pulsku Arenu 9. lipnja za nešto manje od 10-ak dana.

Dobitnica tri nagrade Grammy i sedam nagrada Brit najavljuje prvi dio europske turneje povodom nedavno objavljenog albuma Radical Optimism.

dua

Radical Optimism treći je po redu album Dua Lipe, a objavljen je svibnja te će sadržavati 11 pjesama, uključujući euforičnu klupsku pjesmu Houdini kao i nedavno objavljen hit Training Season. Inspiriran njezinim procesom samootkrivanja, najnoviji album Radical Optimism govori o čistoj radosti i sreći koje se javljaju u trenutku kada nam situacije s kojima se bilo nemoguće suočiti postanu puno jasnije. Teški rastanci i ranjivi počeci, koji mogu slomiti dušu, postaju prekretnice kada se odabere optimizam i krene graciozno kretati kroz kaos. Rolling Stone je nazvao album “pop blaženstvom”, napominjući da je “jedinstven i potpuno u stilu Due Lipe – samouvjereni plesni pop pun duhovitih Instagramičnih jednorječnih naslova”.

Prožet energijom Duinog rodnog grada, Londona, stav albuma utjelovljuje sirovost, iskrenost, samopouzdanje i slobodu Britpopa devedesetih. Radical Optimism vodi slušatelje u sanjivi pop svijet koji lirski neumoljiv, zvučno oslobađajuć i bogat muzikalnošću. Nastao je u suradnji s timom koji uključuje Caroline Ailin, Dannyja L. Harlea, Tobiasa Jesso Jr. i Kevina Parkera.

Prije nekoliko godina prijatelj me upoznao s pojmom Radikalni Optimizam. To je koncept koji je na prvu rezonirao sa mnom pa sam postala znatiželjnija i počela se igrati s tom idejom, koja se ubrzo utkala u moj život”, izjavila je Dua Lipa te je dodala: “Shvatila sam – to je način da graciozno prolazite kroz kaos i osjećate se kao da možete prebroditi svaku oluju. U isto vrijeme, zatekla sam se kako pregledavam glazbenu povijest psihodelije, trip hopa i Britpopa. Oduvijek mi se činilo da imaju vrlo samouvjeren i optimističan zvuk, a tu iskrenost i taj stav sam prenijela i na svoj rad.“

Ulaznice za koncert uglavnom su razgrabljene u početcima pretprodaje, a preostale pakete moguće je kupiti putem Eventima. Koncert je zajednički pothvat Live Nationa i NuCoast organizacije.

RASPORED TURNEJE:

5. lipnja 2024. – Berlin, Njemačka – Waldbühne

9. lipnja 2024. – Pula, Hrvatska – Arena Pula

12. lipnja 2024. – Nimes, France – Arenes de Nimes

13. lipnja 2024. – Nimes, France – Arenes de Nimes

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE