Nagrađivani umjetnik iz Yorkshirea Dominic Harrison YUNGBLUD, poznat po svojoj zaraznoj energiji, punkerskom stavu i himničnom pop zvuku, čvrsto temeljeći dance-orijentirani rock u 21. stoljeću, prvi put nastupa u Tvornici kulture 12. lipnja ove godine. Prethodno je bilo najavljeno da će se koncert održati u Hali Zagreb.

Puštena u pogon singlom iz 2017. “I Love You, Will You Marry Me”, YUNGBLUDova karijera od tada je u stalnom usponu. Inspiriran legendama, počevši od emotivaca MCR, preko rock vizionara Freddieja Mercuryja i Alexa Turnera, pa sve do suvremenog hip hopa Kanyea i Eminema, on sa lakoćom prelazi žanrovske granice, dopunjujući svoje stvaralaštvo ne samo pop senzibilitetom, već i iskrenošću umjetnika koji se ne libi ukazati na iskustva svoje generacije: gentrifikaciju, izazove odrastanja i političku korupciju. Prakticirajući ono što propovijeda, YUNGBLUD se osim glazbe angažira i aktivistički, baveći se mentalnim zdravljem i drugim društvenim temama našeg vrijemena. Kritičari i publika su priznali ova nastojanja – 2022. godine njegov drugi album, “weird!” certificiran je zlatnom tiražom i trenutno ima preko 6 milijuna slušatelja mjesečno na Spotifyju, kao i preko 3 milijarde globalnih streamova.

Najnoviji, istoimeni projekt, također objavljen 2022. godine za Geffen, daje jedinstveni uvid u viziju YUNGBLUDA, ne skrivajući očitu ljubav prema zvucima prošlosti. Nije ni čudo – jedan od glavnih singlova, “Tissues”, napisan je u suradnji sa legendarnim frontmanom The Cure, Robertom Smithom, što ga čini samo jednom u nizu uspješnih suradnji mladog artista. Uz uzorne predstavnike svoje generacije, poput Machine Gun Kelly-ja i WILLOW, svestrani YUNGBLUD uspio je ostvariti suradnju i s legendarnim Ozzyjem Osbourneom koji se, zajedno sa suprugom Sharon, pojavio u spotu za pjesmu “The Funeral” iste godine. Tom je prilikom, živuća legenda i rodonačelnik teške glazbe mladom umjetniku prenio djelić svoje mudrosti – “Nikada se ne ispričavaj ni za što. Kasnije će te razumjeti. Vrijeme uvijek pokaže.” Ako je beskompromisna predanost vlastitom zvuku ikakav pokazatelj, YUNGBLUD ga je poslušao.

Napominjemo i da je koncert preseljen u Tvornicu Kulture. Sve kupljene ulaznice za događaj su važeće i ne zahtijevaju zamjenu.

Ulaznice potražite preko online sustava Entrio.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE