Tidal Pull i ### pripremaju glasno i eklektično koncertno iskustvo u klubu Močvara! Na krilima svog drugog studijskog albuma „Kad imamo mirne glave“ Tidal Pull će se u srijedu, 29. svibnja 2024. godine popeti na močvarni stage, a „Nasilno“ će im se pridružiti mračni i glasni miljenici ###.

“Svako toliko se na domaćoj sceni pojavi neki mladi hrvatski bend zbog kojeg čovjek pomisli da ima još nade za nas”, napisao je 2022. godine Dubravko Jagatić u svojoj recenziji Tidal Pullova prvijenca za Nacional. Bend Tidal Pull predstavio se svojim debitantskim albumom „Uvod u promatranje cvijeća u punoj brzini“ objavljenim za Mudri Brk, i upravo su tako, u punoj brzini osvojili srca publike, ali i kritičara. Nakon uspješne koncertne promocije u zagrebačkom KSET-u Vilim Hrastek, Ivan Blažinović, Luka Žgrablić, Stefan Španiček i Borna Šućurović na Rock&Off dodjeli nezavisne glazbene novinarske nagrade proglašeni su i Velikim praskom godine.

Bend koji svira na engleskom, a pjeva na hrvatskom svoj je drugi, post big indie, album „Kad imamo mirne glave“ najavio singlovima „Glas 42“ i „Uvijek dvanaest“, dok su objavu albuma popratili još jednim singlom i pratećim spotom – „Flora i fabula“. Na svom su drugom dugosvirajućem izdanju okupili devet pjesama, snimila ih je Anja Tkalec u Rattus Rattus studiju, a album je zajedno s bendom producirao Mark Mrakovčić. Na posebnom koncertu u Močvari u novoj će im se post big indie eri pridružiti i novi član benda, bubnjar Filip Barac.

U istoj će se večeri za dozu žestine, divljeg stroba i gitarske buke pobrinuti ### (izgovara se pomoću tri udarca). Duboko iz glazbenog podzemlja prelivenog bukom pod svjetla stroboskopa stiže bend koji svira, stvara i eksperimentira od 2013. godine. ### su svoj dugogodišnji rad okrunili albumom „Nasilno“ 2022. godine, a jedinstvenim i beskompromisnim DIY pristupom začarali su kritičare koji se slažu da njihova eksplozija zvuka zaslužuje najveće poštovanje.

Bend koji je od početka izbjegavao uobičajeni tijek stvari redovito pronalazi kreativna rješenja – svirali su u napuštenim zgradama željezare, na krovovima i u zahodima. Bolestan bas, moćne gitare i agresivni bubnjevi samo su neke od karakteristika benda koji je noise rockom uništio tišinu svojih malih rodnih gradova, Siska i Novske. Goran Nježić, Sven Sorić, Anja Tkalec i Jurica Zrnc publiku će počastiti jedinstvenim iskustvom, prekrasnom bukom obavijenom pulsirajućim svjetlima i dim mašinama.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 9 eura pronađite online na platformi CoreEvent. Fizičke ulaznice bit će dostupne od 8. svibnja u Dirty Old Shopu. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 12 eura.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE