Kultni kubanski ansambl, Habana Social Club, stiže u zagrebački Lisinski 3. lipnja ove godine.

Svatko tko je bio na Kubi mogao je doživjeti jedinstven osjećaj života koji nudi nastup kubanskog benda uživo: nezaboravno, neusporedivo, posebno iskustvo. Životni instinkt ljudi koji su prošli kroz tolike nedaće – unatoč brojnim suzama i boli – nije slomljen, oni propovijedaju bezuvjetnu ljubav prema životu i potragu za srećom u svakom trenutku, a za Kubance su glazba i ples put do sreće. Svaka njihova pjesma je istinita životna priča, u jedinstvenoj izvedbi koja osvaja svakog gledatelja i prenosi ga na karipski otok.
Zvijezda kubanskih klubova, miljenik broj 1, bend HABANA SOCIAL CLUB na svojoj posljednjoj turneji 2024. dovodi i solo plesače iz svjetski poznatog Tropicana Cluba i tako nam dovode pravi karipski show.
Chavez Alberto Reyes, vođa benda, trenutno pjeva na najpoznatijoj kubanskoj pozornici El Guajirito i tu se dogodilo ono što nitko nije očekivao. Jednog dana, poznati američki producent posjetio je noćni klub, gdje je čuo Chaveza kako pjeva uživo i zaljubio se u njegov glas. Nastavak toga bio je da će 2025. Alberto pjevati u vlastitom showu u Las Vegasu. Habana Social Club će stoga posljednji put sudjelovati na velikoj koncertnoj turneji u Europi, gdje će posjetiti devet zemalja. Ovako se opraštaju od svoje publike!
Prema kubanskim i latinoameričkim medijima, HABANA SOCIAL CLUB dostojan je i jedini službeni nasljednik Buena Vista Social Cluba s isto toliko zaraznih hitova kao i njihov prethodnik. Buena Vista Social Club se 2014. oprostio od svoje publike u sklopu Adios Toura, nakon čega je popularnost Habana Social Cluba još više porasla. S poviješću dužom od pola stoljeća, neki od osnivača Habana Social Cluba su preminuli, a trenutni 11-člani sastav obnavljan je nekoliko puta tijekom desetljeća te su se starijim članovima pridružili mladi virtuozni glazbenici.
Prema riječima osnivača Francisca Sancheza Ramosa i Rubéna Gonzaleza, „kubanski narod ima pjesmu koja je povezana s njihovim životima, sudbinama, sjećanjima i koja prenosi ljudima njihovu tugu i sreću. Ova glazbena baština traži ogromnu poniznost i odgovornost od nas kao izvođača.”
Tijekom koncertne turneje, možemo doživjeti kubanski način života: osim pjesama HABANA SOCIAL CLUBA, možemo čuti i akustične obrade brojnih latinoameričkih svjetskih hitova.
Ovo glazbeno putovanje obuhvatit će najveće kubanske hitove Flor palida, Chan-Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, El Carneval, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba i Anhelo, koju je obradio i Ricky Martin.
Jedinstvena glazbena koncertna poslastica za sve uzraste, autentična scenografija, plesači poznatog kluba Tropicana i projekcija koja dočarava atmosferu havanske svakodnevice čine večer nezaboravnom. Informacije o ovom događaju pronađite klikom na link.
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE