Poznati festival u Austriji i ove će godine ugostiti brojna glazbena imena svjetskog kalibra. Od 13. do 16. lipnja, imat ćemo priliku na pozornici gledati Alice Coopera, Green Day, Avril Lavigne, Avenged Sevenfold, Maneskin i brojne druge.

Nova Rock Festival, poznatiji kao Nova Rock, austrijski je festival alternativne glazbe koji postoji od 2005. godine i održava se u lipnju. Smješten je u Burgenlandu, istočnoj saveznoj državi Austrije, blizu Nickelsdorfa i mađarske te slovačke granice. Ono što Nova Rock čini zanimljivim jest odabir izvođača iz različitih žanrova alternativne glazbe. Čini se da je to jedini zajednički nazivnik pod koji bismo ih mogli svesti. Ono što je prednost ovakvog pristupa jest da će svaki “alternativac” naći nešto za sebe.

Iako do sada nismo posjetili ovaj festival, ova godina obećava i veselimo se istražiti što sve nudi. Osim uobičajene ponude, Nova Rock nudi i VIP pakete te pakete glampinga za nešto profinjenije iskustvo festivala. S obzirom da se radi o ogromnom polju s malo mjesta za uhvatiti hlad, ovaj odabir dijela posjetitelja ne treba čuditi, dapače.

Sve što smo do sada čuli o Nova Rock festivalu nas je potaknulo da se ove godine odlučimo na put u Austriju. Unutar kruga prijatelja kruže priče o odličnoj atmosferi, ogromnom prostoru za kampiranje, dediciranom mjestu za roštiljanje (što se ne smije zanemariti) i općenito odličnom festivalskom provodu. Među prijateljima je ovaj festival je toliko voljen da su se njih dvoje zaprosili upravo na ovom festivalu, Romani i Zoranu ovim putem želimo sve najbolje i da im svaki dan bude festivalski.

Što nas to očekuje?

Prvi dan festivala ono gdje ćete nas definitivno naći na pozornici su Green Day, The Interrupersi koje ćemo (na opće veselje) gledati treću godinu za redom; Corey Taylora kojeg ćemo par dana ranije gledati u Zagrebu. Isti dan će biti zanimljivo gledati i Kerry Kinga, Billy Talent, The Sisters of Mercy i Dogstar, bend od Keanu Reevesa.

U petak nas očekuju Avenged Sevenfold, Parkway Drive, Machine Head i Pendulum, uz brojne druge bendove dok je subota rezervirana niz velikih imena poput Alice Coopera, Avril Lavigne, Maneskin, Sum 41, Body Count ft. Ice-T, Steel Panther i druge.

Za zadnji dan tu su Bring Me the Horizon, Dropkick Murphys, Biohazard, a bit će zanimljivo čuti i Babymetal oko kojeg su ljudi jako podijeljeni.

Veselimo se ovom izdanju za koje ulaznice još uvijek možete naći na službenim stranicama festivala. Osim samih ulaznica, stranica nudi i niz drugih informacija i savjeta oko posjeta festivala. Vidimo se!

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE