Đutko i Plodovi zemlje zagrebačkim koncertom obilježavaju petu godišnjicu agro popa i zatvaraju prvu veliku eru benda. U četvrtak, 28. ožujka 2024. godine u sklopu programa Burn Out uz brojne goste izvest će pjesme s oba albuma i zaključiti ”Šišaj majstore!” eru u Tvornici kulture.

Đutka utjelovljuje Tomislav Đudarić, frontmen, gitarist i vokal te kreativni tvorac benda, dok Plodove zemlje čine Laura Tandarić na bubnjevima, Borna Jambrošić na basu, Vlado Remeš na gitari te Irma Vicula Bulaja na violini. Đutko se kao princ agro popa publici predstavio prvog travnja 2019. godine objavom singla ”Karate”, nakon čega je u veljači 2020. godine uslijedio i debitantski album ”Slušaj mala!” objavljen za nezavisnu izdavačku kuću više manje zauvijek. S prvog su se albuma izdvojili hitovi ”Karate”, ”Prekasno” i ”Terase” koje su posebno zaživjele u live izvedbama. Prvim je albumom nešto mekših melodija s elementima synth popa i tužnim ljubavnim stihovima Đutko zaliječio stare rane. Nakon nekoliko izmjena postave, oko sebe je uskoro okupio i stalni prateći bend – Plodove zemlje koje čine sjajni glazbenici, na zagrebačkoj glazbenoj sceni poznati i iz drugih bendova i projekata.

Tri godine nakon prvijenca, uslijedio je i drugi studijski album pod naslovom ”Šišaj majstore!”, a kojim si je Đutko priskrbio prefikse agro-, turbo- i etno-. Na njemu se kroz devet pjesama prezentira oštriji zvuk gitara, glasniji vokal uz mnoštvo pratećih dionica, bogatstvo instrumentalnih linija s naglašenom ritmičnošću i raznolikim instrumentima među kojima se pojavljuju i gajde, a koji su vođeni dominantnom violinom. Album je snimao, miksao i masterirao Josip Kepe, a obilježile su ga i brojne suradnje. Na albumu su gostovali Saša Antić, poznat i kao Alejuandro Buendija, Klara Dolenčić, Ana Kovačić, Leo Beslać, Marin Tandara, Sara Velić Horvat te Marko First. Đutko je inspiraciju uglavnom crpio iz ličkih narodnih napjeva i ličkog, ali i slavonskog kola koje je prezentirao u modernoj i urbanoj, rokenrol maniri, pa je tamburice zamijenio električnim gitarama, violinom i saksofonom. U studenom prošle godine objavio je i novi hyper folk singl u suradnji s Tandarom, ”Pravi bećar” u formi slavonskog bećarca.

Nakon pet godina nastupanja u brojnim zagrebačkim klubovima te festivalima diljem regije, Đutko i Plodovi zemlje posebnim će koncertom proslaviti pola desetljeća benda, zaokružiti eru agro popa i publiku pripremiti za nove stvari. Osim njegovih voljenih Plodova zemlje, Đutku će se 28. ožujka na pozornici u Tvornici pridružiti i niz glazbenika koji su gostovali na albumu te publici pružiti mješavinu najrazličitijih emocija uz jedinstveno iskustvo disko, ali i Đutkovog kola.

Ulaznice po cijeni od 8 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 10 eura.

Share.

About Author

"Bio sam na previše koncerata", reče nitko nikad. Osim glazbenih tekstova, urednik je i autor portala Nepopularna psihologija.

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE