U srijedu, 3. travnja, ljubljanska Cvetličarna postaje središte američke rap revolucije sa gostovanjem legendarnog Conwaya The Machinea, poznatog kao “najboljeg prljavog repera svih vremena”. Koncert je novo izdanje programa Rapetek Extra.

Kao prvo ime pokreta koje je ponovno probudilo interes za sirov, necenzuriran rap, Conway dolazi u Sloveniju zajedno sa svojom ekipom Griselda, koju čine njegov brat Westside Gunn, Benny The Butcher, producent Daringer i ostali članovi ovog utjecajnog hip-hop kolektiva.

Conway The Machine, rođen 1982., poznat je po svojoj autentičnosti i teškoj životnoj priči koja uključuje boravak u zatvoru i preživljavanje pucnjave, čime je zaradio ozbiljan street cred. Od 2007., Conway nizao je niz mikstejpova, s ključnim izdanjima za Griseldu 2015. godine (The Devil’s Reject i Reject 2) i prodornim albumima “From King To God” 2020. i “God Don’t Make Mistakes” 2022. godine. Njegova glazba odlikuje se oštrim, metodičnim deliveryjem i iskrenim pričama iz uličnog života.

Za ovaj povijesni prvi nastup u Sloveniji, Conway donosi sirovu energiju i nepokolebljivu strast prema pravom, “true-school” rapu. Koncert će otvoriti posebno odabrani predgrupe koje odgovaraju estetici Griselde: Sajkoslav, s nestrpljenjem očekivanim prvim albumom; Vuki Vuk, s dubokim i promišljenim uličnim stilom; te TDKM, “balkanska Griselda”, koji su spremni predstaviti svoje najnovije podzemne klasike.

Ulaznice su dostupne u više kategorija: super early-bird karte su već rasprodane, kao i early-bird karte. Preostale ulaznice mogu se nabaviti po cijeni od 35 € u predprodaji (na stranicama mojekarte, Gala hala na događanjima, Big Nose) ili za 37 € na dan koncerta.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE