Hrvatski eksperimentalni sastav Chui sprema se za svoj najveći glazbeni podvig do sada – slanje svoje glazbe u svemir.

Bend će otvoriti novo poglavlje objavom singla “Svemir ima novi pozivni”, koji je skladan kao himna prvog hrvatskog satelita. Chuijeva himna ugrađena je u memoriju satelita te će biti prva hrvatska pjesma u svemiru, a upravo će ga u svemir lansirati njihov svemirski tim CroCube na čelu s Danielom Jović (COO slovačke tvrtke Spacemanic).

Glazba grupe Chui često je inspirirana svemirom i znanstvenom fantastikom, što potvrđuju njihove prethodne skladbe “Iz kapetanovog dnevnika” koju su posvetili Star Treku, “Sila” koja je povezana sa Star Wars, zatim “Terminator Theme” te “Eternautova tema” posvećena kultnom argentinskom znanstveno fantastičnom stripu kojeg su davne 1957. stvorili Hector German Oesterheld i Francisco Solano Lopez.

Ovoga puta njihova glazba doslovno će doseći prave svemirske razine o čemu se oglasio i sam bend: “Velika nam je čast i zadovoljstvo biti dio ovog povijesnog projekta te smo jako zahvalni ekipi iz Crocubea na pozivu za suradnju. Kako je Chui naša maskota zapravo mali svemirac koji je sletio na Zemlju, naša glazba i priče naših skladbi često su povezane sa svemirom i znanstvenom fantastikom. Ovaj put mi Zemljani šaljemo satelit u svemir, pa smo htjeli da skladba koja će pratiti taj satelit ima više zemaljskih glasova koji će nas predstavljati u svemiru” poručuju Chui koji otkrivaju kako su za ovu posebnu prigodu proširili svoju “posadu” s još tri talentirana glazbenika suputnika – udaraljkašem Nenadom Kovačićem koji je donio i plemenski duh te članovima Jazz orkestra HRT-a, trombonistom Lukom Žužićem i bariton saksofonistom Mihaelom Györekom.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE