Hvaljeni i višestruko nagrađivani showcase festival, MENT Ljubljana, ove će godine prvi put trajati
četiri dana, od 21. do 24. veljače.

Najznačajniji novitet jubilarnog izdanja je CE/MENT, dio festivala koji je posvećen elektronskoj glazbi i klupskoj sceni. Kao i svake prethodne godine, Hrvatska će biti više nego kvalitetno zastupljena, a predstavljat će je imena kao što su Analena, Babilonska, Black Dot, Mižerija, Seine, Strahinja Arbutina i ŽEN. Impozantna brojka od 120 govornika u konferencijskom dijelu festivala velik je mamac za sve profesionalce, ali i one koji bi glazbenu industriju htjeli bolje upoznati iznutra.

MENT 2024 lineup

Još od svog prvog izdanja, MENT-ova vizija bila je pokazati nova imena i buduće zvijezde koje će oblikovati budućnost europske glazbene scene. Posebnost ove godine bit će pozornice čije su izvođače odabrali slovenski radio s nacionalnom frekvencijom Val 202, koncertni promotori Dirty Skunks, neovisna izdavačka kuća Moonlee Records i platforma Hali Gali. Čast da budu headlineri prve večeri pripala je slovenskoj indie senzaciji MRFY i energičnom ženskom cumbia kvartetu Los Bitchos iz Londona.

MENT konferencija najveća je manifestacija ovog tipa na Balkanu, što potvrđuju i ovogodišnje brojke: 120 govornika, 33 panela (intervjui, okrugli stolovi, prezentacije i radionice), sedam MENToring sesija za mlade glazbene profesionalce i šest speed networking druženja.

Na konferenciji vrijedi istaknuti intervjue s vrlo renomiranim imenima kao što su: Ivan Novak (poznat i kao Ivo Saliger), jedan od osnivača Laibacha i Shawn Reynaldo koji spada u sam vrh pisaca o suvremenoj elektroničkoj glazbi. Tu su još Keith Miller, suosnivač londonskog festivala Wide Awake te agencije i izdavačke kuće Bad Vibrations, zatim Lauren Sohikian ispred berlinske butik PR agencije Modern Matters te Nikolina Finska, veteranka gaming industrije.

U petak će u konferencijskom dijelu dio programa biti posebno posvećen suvremenim trendovima u elektroničkoj glazbi, a za DJ pult će se isti i dan nakon i sklopu programa CE/MENT popeti Blawan, u.r.trax, Jadzia, Marie Pravda i Strahinja Arbutina.

RASPORED / LINEUP / MENT 2024 PLAYLISTA

Konferenciji će prisustvovati i predstavnici festivala Sziget (HU), Rock en Seine (FR), Fusion (DE), Wide Awake (UK), Dour (BE), Roadburn (NL), Pohoda Festival (SK) i hrvatskog Lighthousea, kao i ljudi iz agencija kao što su ATC Live, EBB Music, One Fiinix Live, Doomstar Booking i LittleBig Agency.

SCHEDULE / PROGRAMME / SPEAKERS

Festivalske i PRO PASS ulaznice su dostupne ovdje.

FB Events: Festival / Conference / CE/MENT / Hali Gali

Više saznajte na www.ment.si

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE