Damir Urban & 4 objavili su novi singl “Blijeda u proljeće”.

Pjesmu “Blijeda u proljeće” Urban&4 predstavljaju pred današnji rasprodan koncert u Klubu Sax! nakon kojega slijede dva riječka koncerta u Pogonu kulture za koje su tek rijetki uspjeli nabaviti ulaznice s obzirom da je u sat vremena nestalo ulaznica na svim prodajnim mjestima. Dovoljno to govori o kvaliteti i bazi ljubitelja Urbanove glazbe koji nisu čekali ni trenutka da u klupskoj atmosferi ugrabe priliku slušati biografije pjesama svog omiljenog glazbenika oči u oči.

“Blijeda u proljeće” dolazi kao prvi singl nakon višestruko nagrađivanog albuma “Lipanj, srpanj, kolovoz” kojim je Urban, prema vlastitim riječima, rezimirao jednu malu epohu, zbirom pjesama koje su zaslužile biti objavljene i onih pjesama koje su ispale svjedokom vremena.

Glazbu i tekst nove pjesme “Blijeda u proljeće” napisao je Damir Urban, a aranžman je djelo cijelog benda Urban & 4 Mateja Zeca koji je također zaslužan za snimanje, mix i mastering. Producenti pjesme su Damir Urban i Matej Zec. Videospot koji tek treba nastati objavit će početkom godine.

“‘Blijeda u proljeće’ naš je novi singl, sniman u Rijeci, a nastao ovog ljeta na Brijunima. Iako ćemo spot snimati u siječnju, činilo nam se da je idealan trenutak za objaviti pjesmu baš u vrijeme rekordno brzo rasprodanih koncerata u Zagrebu i Rijeci. Naime, nakon velikog koncerta u Areni, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, željeli smo se vratiti negdje na ono iskonsko, početno – u klubove, i na stvaranje novih pjesama. ‘Blijeda u proljeće’ je uvod u naš novi album koji snimamo i imamo u planu objaviti sljedeće godine”, rekao je Damir Urban. 

Kao što i sami potvrđuju, Urban i njegova četvorka se uvijek rado vraćaju i manjim gradskim klubovima, a ovoga su mjeseca u rekordnom roku rasprodali prostor zagrebačkog kluba SAX! te riječki Pogon kulture čak dva puta u samo par sati. Kraj sjajne koncertne godine Urban će tako nakon Zagreba obilježiti u svom rodnom gradu, 29. i 30. prosinca.

Već je dobro poznato da njegovi koncerti uvijek donose nešto novo, a prave riječi za opisati razmjenu emocija između Urbana i publike na koncertima teško se nalaze. Upravo zato će klupski koncerti koji slijede biti jedinstven doživljaj.

Foto: Milica Czerny Urban

Uz sve glazbene aktivnosti Damir Urban također pokazuje širinu svoga znanja i raznolikost u pristupu glazbi te mladim ljudima koje iz tjedna u tjedan savjetuje kao mentor kroz HRT-ovu emisiju “The Voice”. Ove se sezone uz Dinu Jelusića priključio Vanni i Gobcu na crvenim stolicama glazbenog showa.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE