Slamanje je osječka umjetnička platforma koja promiče nezavisnu glazbenu i vizualnu umjetnost.

Jesenski program Slamanja nastavlja se u subotu, 18. studenog, uz zagrebačke sastave Kaleido i Bongorodica te izložbu Ivana Nikolića.

Upoznavši se prije pet godina u jazz narativu, 3/5 kaleida odlučilo je napraviti iskorak prema indie/emo/ -žanr- nadopunite sami- izričaju. Protutežu jazzerskim korijenima čini, ritam sekcija od kojih jedan član također svira u Bongorodici. Vjerojatno su jedini bend koji je za diversity hire zaposlio 2 muškarca. Svoj EP prvijenac „Ja umirem ovdje“ izbacili su u ožujku 2022. godine. Osim povezanosti s bratskim bendom Bongorodicom, dio članova kaleida također je i dio friškog zagrebačkog projekta Panakote.

Bongorodica se trudi istisnuti još ono malo subverzivnog, nepredivog, originalnog, smiješnog i ostale OG-jeve iz prolapsa postmoderne prezasićenosti, bong glazba trebala je biti lagana za svirat, međutim članovi radije slušaju J Dillu, SOAD, At The Drive-in i drugo, što uvelike komplicira stvari. Svoj nezavidan sizifovski posao, Bongorodica obavlja bez natruhe pretencioznosti i maksimalnom samosvijesti kao umjetničkim principima, naravno pazeći pritom na održavanje svojeg kronički krhkog punk kredibiliteta.

Ivan Nikolić rođen je 3.8.1998. u Osijeku gdje je i studirao vizualnu umjetnost (slikarstvo) na Akademiji za umjetnost i kulturu. Po pitanju slikarstva, specijalne teme su mu trenutno motivi iz svakodnevice i razni prikazi portreta. Veliki je zagovornik slikarskih medija – ulja i akrila te smatra da je slikarstvo kao i druge umjetničke discipline odličan način za istraživanje samog sebe i svijeta u kojem se nalazimo.

Lokacija: Prostor Slame
Mjesečna članarina: 5 eura

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE