INmusic festival objavio je vijest nastup Smashing Pumpkinsa, nakon objave prošlog petka o prvom headlineru, a koji je The National.

Smashing Pumpkinsima, kultnom alt-rock bendu, ovo će biti prvi nastup u Hrvatskoj. Podsjetimo, 16. izdanje najvećeg domaćeg open-air festivala održat će se od 24. do 26. lipnja iduće godine.

The Smashing Pumpkins su američka alternativna rock grupa koja je osnovana 1988. godine u Chicagu. Bend je predvođen Billyjem Corganom, koji je glavni vokalist i gitarist, a ostali originalni članovi su gitarist James Iha, basistkinja D’arcy Wretzky i bubnjar Jimmy Chamberlin. Grupa je poznata po svojem eklektičnom stilu koji kombinira elemente grungea, heavy metala, gothic rocka i elektronike.

Njihov prvi album, “Gish“, objavljen je 1991. godine te je polučio uglavnom pozitivne kritike. Međutim, bili su najuspješniji tijekom sredine 1990-ih s albumima kao što su “Siamese Dream” (1993) i “Mellon Collie and the Infinite Sadness” (1995), koji su postali komercijalno, ali i kritički, uspješni.

Ulaznice za festival dostupne su putem službene web trgovine INmusic festivala.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE